Düzensiz göçle mücadele

Düzensiz göçle mücadele
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı.3

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı.

 

Ankara Valiliği koordinasyonunda Gölbaşı Vilayetler Evi’nde yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Vasip Şahin ülkemizin yasal olmayan, düzensiz göçe son yıllarda daha çok muhatap olmaya başladığını belirterek “Bu, insani birtakım sorunların yanında güvenlikle alakalı da birçok sorunu birlikte getiriyor. Burada ihtiyaç daha çok koordinasyon ve bir arada çalışma ihtiyacı. Genellikle ya sınırlarda girişte ya da sınırlarımızı terk ederken düzensiz göçmen dediğimiz yasa dışı göç faaliyetinde bulunan insanlar yakalanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Düzensiz göç faaliyetinde bulunanların yurt içindeki hareketlerinde daha fazla yakalama gerçekleşmesi amacıyla Bakanlığımızın bazı çalışmalar yapılmasını uygun gördüğünü söyleyen Vali Şahin “Her bir ilimiz kendi üzerine düşen gayreti göstermeye çalışıyor. Düzensiz göçün getirdiği sorunları ellerindeki imkânlarla önlemeye, bununla mücadele etmeye çalışıyorlar. Ama bunun biraz daha seviyesinin yükseltilmesi, etkinliğinin daha da artırılması noktasında bir ihtiyaç hasıl olduğu anlaşılıyor. Bundan sonra da birlikte çalışmamız, birlikte mücadelemiz, belli bir uyum ve takvim içerisinde olursa sınır illerimize de biraz biz destek vermiş oluruz.” diye konuştu.

 

Daha sonraki çalışmalarda ilgili tüm kurumların bir araya gelecekleri, iletişim kuracakları bir sistemin kurulması gerektiğini belirten Vali Şahin, koordinasyon toplantılarının da daha sık yapılması gerektiğini kaydetti. Düzensiz göçle etkin mücadele edilmesi amacıyla 7. Bölge kapsamında ilk yapılan toplantıya; Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce, Eskişehir Karabük, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak illeri Valilerinin yanı sıra, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.