Dünyanın pedalları Kırıkkale’de çevrilecek 

Geçtiğimiz aylar içerisinde tarihinde bir ilki gerçekleştiren Kırıkkale, bu yılda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. . UCİ tarafından sınıflandırılan ve 4 gün sürecek olan ‘Etaplı Dağ Bisikleti Yarışları’ Ağustos ayında Kırıkkale’de gerçekleştirilecek. 

  • Spor
  • 30 Aralık 2022
  • 15:43
Dünyanın pedalları Kırıkkale’de çevrilecek 

MÜJDEYİ AKYÖN VERDİ 
Geçtiğimiz aylar içerisinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Kırıkkale, önümüzdeki Ağustos ayında büyük bir etkinliğe daha imza atacak.  Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön,  Union Cycliste Internationale (UCI) tarafından sınıflandırılan 4 gün sürecek olan etaplı dağ bisikleti yarışlarının Kırıkkale’de yapılacağı müjdesini verdi.

ETKİNLİK 4 GÜN SÜRECEK 
Kırıkkale’de yine güzel bir etkinliğin gerçekleştirileceğine vurgu yapan Akyön, “Anatoila MTB Stage Race Union Cycliste Internationale (UCI) tarafından sınıflandırılan 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak etaplı dağ bisikleti yarışıdır. Bu resmi UCI statüsü, Dünyanın dört bir yanından gelecek vadeden amatör ve profesyonel dağ bisikletçilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Bu organizasyon 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Kırıkkale’den başlayarak Kırşehir, Nevşehir etaplarının ardından Kayseri’de bitmesi planlanıyor” dedi. 


KIRIKKALE, DÜNYAYA AÇILIYOR 
Uluslararası yarışmayla birlikte Kırıkkale’nin adeta dünyaya açılacağını vurgulayan Akyön, “Kırıkkale artık 43 ilin geçiş güzergahı değil, 81 ilin geliş ve tanıtım noktası olmalı. Türkiye’nin bütün bölgelerinden insanlarımızı buraya getirmeli, köklü tarihi geçmişe sahip olan Kırıkkale’yi en iyi şekilde tanıtmamız gerekir” dedi.

BÜYÜK İVME KAZANACAK 
Akyön, “Bozkır topraklarda yaşayan yüreği güzel, sevgi dolu insanlarımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Birbirimizi tutmaya, birbirimizi sevmeye, hep birlikte bir Kırıkkale olmaya ihtiyacımız var. Kırıkkale’nin isminin her yerde en iyi şekilde duyurulması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Kırıkkale, önümüzdeki yıl bünyesinde ağırlayacağı Uluslararası etkinlikle birlikte daha da büyük bir ivme kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 

İlginizi Çekebilir

Pedalların çevrilmesinde geri sayım başladı 

İlginizi Çekebilir

Fahiş fiyatlara denetim!

İlginizi Çekebilir

Yaz Kur’an kursu öğrencileri için kamp düzenlendi

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

31446

Çiftçi: “Kadınların sesi olacağız”

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

Yüksek Hızlı Tren seferleri için geri sayım 

Kurnaz’dan Kırıkkale’ye dünya şampiyonluğu hediyesi 

Taşkın: “Bütün mücadelemiz Kırıkkale için olacak”

Park halindeki dolmuş ve traktör yandı

SIRADAKİ HABERLER