Doğan’dan yüz yüze eğitim mesajı

Doğan’dan yüz yüze eğitim mesajı
Olimpiyat Kişisel Gelişim Kursu Kurucu Müdür’ü Berat Doğan, yüz yüze eğitim başlaması ile ilgili bir mesaj yayımladı. Doğan mesajında, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

ÖĞRETMENLERİNE KAVUŞMAK GÜVEN VERECEKTİR
Öğrencilere kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Olimpiyat Kişisel Gelişim Kursu Kurucu Müdürü Berat Doğan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Uzun bir aradan sonra öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Öğrencilerimize olan özlemimizin son bulması bizleri heyecanlandırmaktadır. Kısmi olarak da eğitim-öğretimin başlamış olması öğrencilerimizi motive edecektir. Okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmak onlara güven verecektir. Derslerine odaklanmalarını sağlayacaktır. Bu vesile ile yeni eğitim-öğretim yılı tüm ülkemize hayırlı olsun.  Meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileriz.”

TEDBİRLERE HARFİYEN UYMALIYIZ
“Yüz yüze eğitimin başladığı bu günlerde önemli olan birkaç hususa değinmek isteriz. Bilindiği gibi covid-19 salgını tüm ülkeleri etkisi altına almıştır. Ülkemizde de etkisini gösteren bu salgının bir an önce son bulması başlıca temennilerimizdendir. Ancak salgının devam etmesi sebebi ile toplumun her bir ferdinin sorumlulukları vardır. Bu konuda sağlık bakanlığımızın tedbirlerine harfiyen uymamız büyük bir önem arz etmektedir.”

ÖĞRENCİLERİMİZ VELİLERİNDEN GÖRDÜKLERİNİ TAKLİT EDER
“Hepimizin de bildiği gibi maske takmak başlıca tedbirlerdendir. Doğru şekilde maske takmak hayati önem taşımaktadır. Velilerimizin çocuklarını okula getirirken ve götürürken maskelerini takmaları büyük sorumluluklarındandır. Çünkü öğrencilerimizin velilerinden gördüklerini taklit etmeleri doğanın bir kanunudur. Biz maskemizi düzgün takalım ki çocuklarımızda okul içerisinde maskelerini kurallara uygun şekilde taksınlar.”

VELİLERİMİZ SOSYAL MESAFEYE ÇOK DİKKAT ETMELİLER
“Salgının bir başka tedbiri ise sosyal mesafeye uymaktır. Velilerimizin sosyal mesafeye dikkat etmeleri çok önemlidir. Okul giriş ve çıkışlarında yığılmalar olması durumunda sosyal mesafe kuralı ihlal edilmiş olur. Bu durumda okul giriş ve çıkışları virüsün yayılması için bir araç haline gelecektir. Bu tutum hem öğrencilerimizi hem velilerimizi tehlikeye atacaktır. Bu konuda herkesin anlayışlı olması sosyal mesafe kuralına uyması gerekmektedir.”

HİJYENİN ÖNEMİNİ ÖĞRETMELİYİZ
“Kişisel temizlikte, başlıca tedbirlerdendir. Salgında sadece kendimiz için değil, sevdiklerimiz ve çevremiz içinde dikkatli olmak zorundayız. Kendi kişisel temizliğimiz virüsün bize bulaşmasını veya bir başkasına bulaşmasını engellemektedir. Çocuklarımızın da okul içerisinde sık sık ellerini sabunla yıkamalarını onlara tembihlemeliyiz, kişisel hijyenin önemini uygulamalı olarak öğretmeliyiz.”

BELİRTİ TAŞIYAN ÖĞRENCİLER OKULA GETİRİLMEMELİDİR
“Velilerimizin dikkat etmesi gereken bir başka husus ise Kovid-19 tanısı almış birileri ile temas veya Kovid-19 tanısı almış olmak. Bu durumda velilerimizin okul idarecileri ile iletişime geçerek öğrencilerini okula götürmemeleri gerekir. Okullarımızda HES kodu ile kontroller yapılmaktadır. Okul idarecilerimizin bu konuda hassas olduklarını bilmekteyiz. Okullarımızda alınan tedbirler yeterlidir. Yeter ki uygulama konusunda velilerimiz, idarecilerimize yardımcı olsunlar. Tanı almamış ancak salgının belirtilerini taşıyan velilerimizin de öğrencilerini okula götürmemeleri gerekir. Bu durumu en yakın sağlık kuruluşuna bildirmeleri önemlidir. Sonuçta okullar kapalı ortamlardır. Virüs bu ortamlarda daha hızlı yayılabilir.”

KURALLARA UYALIM SABREDELİM
“Sabırla kurallara uyarak salgının üstesinden geleceğiz. Bilinçli bireyler olarak sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde virüsün yenileceğini de çok iyi bilmekteyiz. Sağlıklı bir toplum mutlu bireyler demektir. Yaşama sevincimizi kaybetmeyelim. Birbirimizden sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Bu süreç bittiğinde normalleşme başlayacaktır. Bunun içinde önce kurallara uyalım sonra sabredelim.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.