Diş Beyazlatmada Merak Edilenler

Diş Beyazlatmada Merak Edilenler
 Haber Merkezi
Diş beyazlatmada merak edilenler için işte o can alıcı bilgiler bu haberde!

Beyazlığı ile büyüleyen ve parlayan dişler hiç şüphesiz etkileyici bir görünümün önemli bir parçasıdır ve yetersiz ağız bakımından yoğun sigara kullanımına, genlerin etkisinden beslenme düzenindeki problemlere kadar birçok faktörün etkisi altında sararan dişlerin bleaching (diş beyazlatma) ile parıltılı bir görünüm kazanması mümkündür.

Diş Beyazlatmanın Etkileri Kalıcı Mıdır?

Beyazlatmanın kalıcılığını gelişen teknoloji uygulamada her ne kadar artırmış olsa da hastanın yaklaşımı da bu etkinin düzey ve devamlılığında belirleyici rol oynar. Çay, kahve ve sigara gibi dişlerin sararmasına zemin hazırlayacak besin gruplarından uzak durulduğu ve doğru ağız ve diş bakımı uygulandığı takdirde bleaching etkisinin 2 yıl kadar devam ettiği gözlenmiştir.

Elbette bu sürenin hastanın diş yapısına ve tedavi sonrasındaki tutumuna bağlı olarak değişkenlik göstermesi oldukça muhtemeldir ve tedaviden maksimum verim alınabilmesi adına uzman hekim tavsiyeleri takip edilmelidir.

Diş Beyazlatmada Yan Etki Görülür mü?

Uygulama sonrasında hastalar üzerinde yapılan gözlemler, ortaya çıkabilecek yan etkinin dişteki hassasiyet etrafında geliştiğinin tespitine imkan vermiştir. Dolayısıyla bleaching sonrasında olası yan etkilerle ilgili endişe edilmesi gereken bir durum söz konusu değildir. Elbette muhtemel komplikasyonlara müdahale edilebilmesi ve tedavinin % 100 başarısı için uzman hekim kontrollerinin aksatılmaması gerekir.

Beyazlatma sonrasında dişlerde oluşabilecek hassasiyeti minimize etmek adına aşırı soğuk, sıcak, tatlı ve ekşi besin gruplarının tüketiminden uzak durulması ve tedavi sonrasında diş fırçası ya da diş ipi kullanımında yumuşak sert hareketlerden kaçınılması önemli noktalardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.