Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?
 Haber Merkezi
Diş beyazlatma yani Bleaching çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan lekelenmelerin ve renklenmelerin giderilmesi amacıyla uygulanır.

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Bunların başında hangi yöntemin uygulanacağı gelir. Ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma fiyatları birbirinden farklı olmakla birlikte diğer diş tedavilerinde olduğu gibi diş beyazlatma fiyatları da Türk Diş Hekimleri Birliği’nin yıllık olarak yayınladığı rehber fiyat tarifesindeki artışlara göre şekillenir. Hangi diş beyazlatma yönteminin tercih edildiği, diş beyazlatma uygulamasında kullanılacak malzemeler, diş hekiminin deneyimi, diş beyazlatma sonrası elde edilmek istenilen sonuç, diş hekiminin fiyat politikası ile diş beyazlatma uygulamasının kaç seans uygulanacağı diş beyazlatma fiyatları belirlenirken değerlendirilen unsurlar arasında yer alır. Sağladığı avantajlar nedeniyle diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanmaktadır.

Diş beyazlatma pek çok kişi tarafından talep edilse de herkese uygulanabilen bir tedavi değildir. Kişinin diş beyazlatma için uygun olup olmadığı yapılan muayene neticesinde diş hekimi tarafından belirlenir. Diğer yandan diş beyazlatma yöntemleri ile her diş yapısında beyazlık elde edilemeyebilir. Bazı dişlerde diş beyazlatma sonrası 6-7 ton beyazlık sağlanması mümkün olsa da şeffaflığı fazla olan dişlerde elde edilen beyazlık 1 ton ile sınırlı kalabilir.

Diş beyazlatma; dişleri ve diş etleri sağlıklı olan 18 yaşından büyük kişilere uygulanabilen bir diş hekimliği prosedürüdür. Ayrıca diş beyazlatma yapılacak kişinin hamilelik ya da emzirme döneminde olmaması istenir. Dişlerinde çatlaklar ve aşınmalar olan aynı zamanda rutininde diş hassasiyeti yaşayan kişilere diş beyazlatma yapılmaz.

Diş beyazlatma uygulaması sonucunda; seramik ve kompozit dolgularda, çürükten kaynaklanan renk değişikliklerinde, diş uçlarındaki şeffaflıklarda ve laminate veneer’larda beyazlama sağlanamaz.

Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Uygulanmalı?

Diş beyazlatma yöntemlerinden hangisinin seçileceği ya da hangi yöntem ile daha iyi sonuçlar alınacağı kişinin diş yapısına göre farklılık gösterebilir. Dişlerin üzerinde çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan renklenme dişin gelişimsel sorunlarından dolayı ortaya çıkabileceği gibi sonradan da gelişebilir. Sonradan ortaya çıkan renklenmeler çoğunlula diş temizliği ve diş beyazlatma yöntemleri aracılığıyla giderilebilir.

Gelişimsel diş renklenmeleri sonucu diş mine yapısında bozulmalar ortaya çıkabilir. Bu yüzden ilk olarak hastanın detaylı bir diş muayenesinden geçirilmesi gereklidir. Bu tür durumlar tespit edildiği halde öncelikle defektli bölgelerin kazınmasına ve ardından estetik olarak doldurulmasına gereksinim duyulabilir. Bu etkenler göz önünde bulundurularak en etkili sonuçların hangi diş beyazlatma yöntemiyle alınacağı kararı hasta özelinde diş hekimi tarafından verilmelidir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma ev tipi diş beyazlatma, ofis tipi diş beyazlatma ve bu iki yöntemin bir arada kullanılmasından oluşan kombine diş beyazlatma şeklinde uygulanabilir. Diş beyazlatma yöntemlerinden hangisinin tercih edileceği hastanın ihtiyaçlarına, elde edilmek istenilen sonuçlara ve diş beyazlatma işleminin ne kadar sürede tamamlanacağına bağlı olarak hasta özelinde yapılan değerlendirme sonucu belirlenir. Diş beyazlatma uygulamalarının başarılı olması için hasta süreç hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilmelidir.

Ofis tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanır. Diş hekimi diş beyazlatma uygulamasına başlamadan önce diş etlerinin herhangi bir şekilde zarar görmemesi amacıyla diş etlerinin dişlerle birleştiği bölgelere ışıkla sertleşen yaklaşık 3.5 mm kalınlığında bir bariyer uygulanması işlemin ilk aşamasıdır. Bariyer sayesinde diş ve diş etleri arasında bir mesafe meydana getirilir. Bariyer yapıldıktan sonra bir müddet beklenerek dişlerin yüzeyine beyazlatıcı jel uygulanır. Lazer ışınları beyazlatıcı jele uygulanarak aktive edilmesi sağlanır. Ofis tipi diş beyazlatma uygulaması sayesinde dişler 1 ila 2 ton beyazlatılabilir. Diğer diş beyazlatma yöntemlerine göre ofis tipi diş beyazlatma uygulamasının kalıcılığı çok daha fazladır. Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları klinik muayeneden sonra diş hekimi tarafından kişi özelinde belirlenmektedir.

Ev tipi diş beyazlatma uygulaması diş hekiminin gözetiminde ancak hasta tarafından ev ortamında uygulanır. Bu uygulama için hastanın alt ve üst çene ölçüleri alındıktan sonra çene yapısına uygun olacak şekilde diş beyazlatma plağı üretilir. Elde edilmek istenilen diş rengine göre tedavi sürecinin nasıl olacağı planlanır. Diş hekimi diş beyazlatıcı jel ile diş beyazlatma plağını hastaya verirken nasıl kullanması gerektiği konusunda detaylı bir şekilde bilgilendirir. Hasta diş beyazlatıcı jeli, diş hekiminin belirttiği miktarda diş beyazlatma kalıbının içine sıkarak dişlerine takar. Genellikle 2 ila 3 hafta süreyle günde ortalama 4 ila 5 saat süreyle diş beyazlatma plaklarının takılması gerekir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta diş beyazlatıcı jelin doktorun belirttiği miktardan fazla kullanılmamasıdır. Diş beyazlatma jelinin olması gerekenden fazla sıkılması halinde diş beyazlatma jeli şeffaf plaktan taşar. Bunun sonucunda kimyasal ajan diş etlerinde zarar oluşmasına neden olabilir.

Ev tipi diş beyazlatma fiyatları belirlenirken diş hekiminin deneyimi ve kullanılan malzemenin türü gibi etkenler göz önünde bulundurulur. Ev tipi diş beyazlatma fiyatlarının kesin olarak öğrenilmesi diş hekimi muayenesinden sonra olabilir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılıyor gibi içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.