Deprem bölgesine takviye ekipler yola çıktı

Deprem bölgesine takviye ekipler yola çıktı
Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında olaya müdahale için İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde.

GÖREV YERLERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI 
Sağlık Bakanlığı talimatları ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerdeki personeller gönüllü olarak Kahramanmaraş başta olmak üzere diğer illerde görev almak için deprem bölgesine gönderilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda daha önce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli 61 personele ek olarak 38 kişiden oluşan ekip bölgedeki görev yerlerinde çalışmaya başladı.

HEP BİRLİKTE UĞURLANDILAR 
Halen olay yerinde 10 Ambulans, 2 UMKE aracı ile 1 hizmet aracı ile çalışmalarına devam eden İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bağlı personellere ek olarak bölgeye Acil Tıp, Ortopedi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Genel Cerrahi dallarında olmak üzere 4 Uzman Doktor, 5 Pratisyen Hekim, 7 Hemşire, 3 Ebe, 2 Acil Tıp Teknisyeni, 3 Sağlık Memuru, 6 Tıbbi Sekreter ile 8 destek hizmetleri personeli olmak üzere toplam 38 kişilik ekip görevlendirilerek çalışmalarına başladı. Görevlendirilen ek personeller, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ile ailelerin katılımı ile deprem bölgesine uğurlandı.

Haber: Burak Çalışkan


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.