DEKKoleji’nden anlamlı ziyaret

DEKKoleji’nden anlamlı ziyaret
3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle DEK Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan, DEK Koleji öğrencileri ile birlikte Kırıkkale Tüm Engelli Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneğini ziyaret etti.

DEK KOLEJİ’NDEN ÖZEL YÜZDE 30 İNDİRİM

Ziyarette Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç ile görüşen DEK Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan, hayatın her alanında engelliliğin engel olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Kaplan, “Nüfusunun yaklaşık yüzde on beşinin engelli olduğu bir dünyada bugünü bir güne sığdırılamayacak kadar önemlidir. Engellerin temel kaynağı zihinlerdedir. Ayrımcı tutum ve davranışlar her engelli için farklı farklı sorunlar doğurmaktadır. Engellilerin olmazsa olmazı erişebilirliktir. Bu erişilebilirlik sadece fiziki anlamda değildir. Eğitimde, sağlıkta, çalışma yaşamında kısaca hayatın her alanında engellilik engel olmaktan çıkarılmalıdır. Biz de Dek Koleji olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Dernek aracılığıyla bir engelli kardeşimizi işe alacağız. İstihdam sağlayarak en büyük engeli ortadan kaldıracağız. Aynı zamanda 2019-2020 Eğitim – öğretim yılında engelli vatandaşlarımızın çocuklarına eğitim bedeli üzerinden yüzde 30 indirim uygulayacağız.” dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç, DEK Koleji’nin bu iki jestinin bugüne kadar aldıkları en anlamlı hediyelerden biri olduğunu dile getirerek, DEK Kolejine teşekkür etti. Taraflar arasında imzalanan protokolden sonra ziyaret sone erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.