Çocuklarımız sizlere emanet

Çocuklarımız sizlere emanet
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı ve Sosyal Okul Projesi Ödül Töreni “ ne katıldı.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı ve Sosyal Okul Projesi Ödül Töreni “ ne katıldı. Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantı, Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

TOPLUMU ETKİLEYEN BİR CAMİA

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının geçmiş yıllara nazaran her alanda ilerleme kaydedilerek tamamlandığını belirterek yıl içerisinde gerçekleştirilen proje ve çalışmaları slayt eşliğinde sundu.

Toplantıda okul idarecilerine ve öğretmenlere hitap eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Milli eğitim camiasının bütün toplumu etkileyen bir camia olduğunu söyledi.

KENDİMİZİ EMANET ETTİK BU ZAMANA KADAR GELDİK

Konuşmasına, merhum Nurettin Topçu’nun öğretmenleri tanımladığı “Millet ruhunun inşacısı ve müellifi” sözlerini aktararak sürdüren Vali Sezer şunları kaydetti. “Dolayısıyla hem biz sizlere kendimizi emanet ettik bu zamana kadar geldik, hem de yeni neslimizi, çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Milletin kodlarını sizlere emanet ediyoruz. Bunu inşa edin, bunu en iyi şekilde bulunduğunuz devrin ruhuyla beraber en iyi şekilde nakşedin ve yüksek seviyelere çıkarın diye. Bu millet aslında kendisini sizlere emanet ediyor. Dolayısıyla vazifeniz ve sorumluluğunuz çok büyük. Bizler sadece sizlere destek olma görevimizi yerine getiriyoruz. Ama bu işin ön cephesinde, ön safında sizler varsınız.

YAPACAĞINIZ İŞLER ÇOK ÖNEMLİ

Milli Eğitim camiası olarak bir taraftan yapmış olduğunuz işlerin hemen karşılığını çocuklarımızda bir gülümseme olarak, ailelerde de bir memnuniyet olarak görebilme imkânı olup, bir taraftan da aynı şekilde eleştirilere kolay bir şekilde maruz kalacağınız bir camia. Çünkü siz bir çocuk yetiştirmiyorsunuz, bir toplumu inşa ediyorsunuz. Dolayısıyla yapacağınız işler çok önemli.” Göreve geldiği günden itibaren ilk olarak Kırıkkale’nin Milli Eğitim fotoğrafını ortaya koymaya çalıştıklarını ve bunu yaparken de değişik sondajlar yaptıklarını hatırlatan Vali Sezer, “ Bazen öğretmenlerimiz aile ziyaretlerine gitti, bazen biz öğretmenlerimizle bir araya geldik.”

HEPSİNİN TAKİBİNİ YAPIYORUZ

“244 okul müdürümüzle gruplar halinde bizzat toplantı yaptım. Biz Milli Eğitim olarak nereye varmak istediğimizi sizlerle istişare halinde kararlaştırmaya çalıştık. Sizlerden gelen kıymetli önerileri de alarak kendi ajandamızı, yol haritamızı oluşturduk. Bazı kararlar aldık ve bunları uygulamaya koyduk. Bir çok örnek ve güzel projeyi burada sizlerle beraber yapma imkanı bulduk. Bazı okullarımız çok güzel projeleri sahneye koyarken, bazı okullarımız proje ortaya koyamadı. Biz bunların hepsinin takibini yapıyoruz.” dedi.

HİÇBİR ŞEYDE BAŞARI ELDE EDİLEMEZ

Sosyal Okul Projesinin bir başlık olduğunu belirten Vali Sezer “ Bir insanın ya da bir kurumun nereden nereye geldiğini görebilmesi için onu ölçmemiz lazım ve bunu gerçek değerlerle ölçmemiz lazım. Ölçülemeyen hiçbir şeyde başarı elde edilemez. Dolayısıyla biz milli eğitimin nereden nereye geldiğini, çocuklarımızın nereden nereye geldiğini belli şeylerle ölçmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Sosyal Okul Projesinde dereceye giren okulların berat ve plaketleri Vali Sezer tarafından okul müdürlerine verildi.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.