Çocuklar, temsili duruşma yaptı

Çocuklar, temsili duruşma yaptı
Kırıkkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle adliyeyi ziyaret eden ilkokul öğrencileri, hakim, savcı ve avukat cübbesi giyip temsili olarak duruşma yaptı.

Kırıkkale’deki Hasan Ali Yücel İlköğretim okulu 3'üncü sınıf öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kırıkkale Adliyesi'ni ziyaret etti. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı ve Kırıkkale Baro Başkanının koltuğuna oturan ilkokul öğrencileri, daha sonra çocuk mahkemesini ziyaret etti. Cübbe giyip duruşma salonuna giren öğrenciler, savcı, hakim, avukatlar, şüpheli sıfatıyla temsili olarak duruşma yaptı.

Videoyu Oynat
23 Nisanda farklı bir uygulama yapmak istediklerinin belirten sınıf öğretmeni Emre Delice, "Derslerde çocuklarımıza hangi mesleği yapacaklarını sorduk onlarda avukat, hakim, savcı, olmak istediklerini ifade ettiler, bizlerde adliye ile görüşerek temsili bir mahkeme kurulmasını istedik. Başsavcılık talebimizi kabul etti, öğrencilerimiz de ilerde yapmayı düşündükleri meslekle ilgili birebir mahkemeye çıkarak mahkemeyi yönettiler" dedi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ise, "Çocuklarımızın avukatlık, hakimlik, savcılık mesleğine ilgi duyması için böyle bir mahkeme kurguladık. Çocuklar çokta eğlendiler, zaman zaman okullardan çocuklarımız geldiğinde böyle duruşmalar yaptırıyoruz. Çocuklarımızın da hoşlarına gidiyor, diğer okullarımızdan da öğrencilerimiz geldiğinde bizde öğrencilerimize adalet ve hukuku öğretmek, onların nezdinde ilgisini alakasını artırmak için çalışmalarımız elbette olacaktır" dedi.

Kaynak: DHA 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.