Çocuklar sinemayla buluşuyor 

Çocuklar sinemayla buluşuyor 
Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğünce aralarında köy okullarında eğitim gören öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 10 bin öğrenci, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesi ile sinema ile buluşturuldu.

KUKLALI KÖŞK'ÜN SİNEMA FİLMİ İZLETTİRİLDİ
Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile 1 milyon öğrencinin sinema ile buluşturulması hedeflenen "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" etkinliği kapsamında aralarında kırsal kesimlerde yaşayan köy çocuklarının da bulunduğu Kırıkkale kent genelinde 10 bin öğrenci sinema ile buluşturuldu. Etkinlik kapsamında kentteki bir alışveriş merkezinde bulunan sinemaya ücretsiz olarak getirilen öğrenciler, burada TRT Çocuk ekranının çizgi dizisi "Kuklalı Köşk'ün" sinema filmi izlettirildi.

MISIR VE SU İKRAMINDA BULUNULDU
İlk defa sinemaya gelerek film izleme heyecanı yaşayan bazı öğrenciler, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Öğrencilere sinema salonunda mısır ve su ikramında bulunuldu. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin farklı bir mekanda akranlarıyla bir araya gelmelerinin kültürel açıdan ve kaynaşma açısından önemli olduğunu belirtti.

SOSYALLEŞME İMKANI DA BULUYOR
İki bakanlık arasında protokol gereği hazırlanan proje gereği öğrencilere böyle bir imkanı sunduklarını belirten Telefoncu, "Sinemaya gitmeyen öğrencimiz kalmasın, çocuğumuz kalmasın projesi kapsamında Kırıkkale'mizde de yaklaşık bugün itibariyle 10 bin öğrencimizi sinemaya getirdik. Özellikle kırsal kesimde, köylerdeki okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm çocuklarımızı bu kültürel faaliyetlerden yararlandırmak amacıyla yapılmış bir çalışma. Ülke genelinde de bakanlığımızca yaklaşık 1 milyon çocuğumuz bu kültürel faaliyetten yararlanmış olacak. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde sosyalleşme imkanı da buluyor. Öğrencilerimiz sinemada film izlerken onlara çeşitli ikramlarımız da oldu. Akranlarıyla doyasıya güzel ve keyifli zaman geçirdiler. Hepsi için değişik bir farkındalık oldu." dedi. 

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.