Çocuk teslimine yönelik yeni uygulama Kırıkkale’de başladı

Çocuk teslimine yönelik yeni uygulama Kırıkkale’de başladı
Velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin, Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerince kurulan çocuk teslim merkezlerinde yerine getirilmesi uygulaması, Kırıkkale'de başladı.

11 İLDE ÖZEL TESLİM MERKEZİ
7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ‘çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması’na ilişkin yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle Adalet Bakanlığınca, valilikler ve belediyelerin desteğiyle 11 ilde özel teslim merkezleri oluşturuldu. Bu kapsamda, 90 yıldır uygulanan ve zaman zaman tartışmalara da neden olan icra yoluyla çocuk teslimine son veren yeni uygulamaya Kırıkkale’de başlandı.

“ÇOCUĞUN YARARI ADINA GÜZEL BİR UYGULAMA OLACAK”
Kırıkkale Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Zeynep Tekin, gazetecilere, daha önce icra müdürlüklerince yürütülen çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki işlemlerinin artık Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine geçtiğini söyledi. Bu kapsamda Çocuk Görüşme Merkezleri düzenlendiğini anlatan Tekin, şunları kaydetti; "Eski usulde tarafların evine gidip alma şeklinde olurken, şu anda tarafsız bir mekan oluşturulup çocuğun üstün yararı doğrultusunda teslimin bu mekanlarda gerçekleştirilmesi ön görülmektedir. Çocuk Görüşme Merkezleri küçük yaşta çocuklara hitap edecek şekilde düzenlenmiştir. Tabi ki bizim isteğimiz tarafların bu merkezlere gelmeden kendileri anlaşarak bu işlemi yapması. Ancak bunun sağlanamaması durumunda çocuğun üstün yararı ve örselenmemesi adına güzel bir uygulama olacak."

Kaynak (AA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.