Çiftçilerin borçları faizsiz ertelenmeli 

Çiftçilerin borçları faizsiz ertelenmeli 
MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, yaşanan şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen zararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ZARARLARI KARŞILANMALI, 
Öztürk TBMM’de konu ile ilgili yaptığı özel açıklamayla “Kırıkkale’de yaşanan aşırı yağışlar özellikle ekili tarım arazilerinde büyük hasarlara neden olmuştur. Tüm Kırıkkale kamuoyunun bildiği gibi köylümüzün, çiftçimizin ürünlerini geçen yıl da bazı bölgelerde kuraklık, bazı bölgelerde yine aşırı yağış vurmuştur. Geçtiğimiz yıl ürününü hasat edemeyen, para kazanamayan çiftçimiz borçla bu yılın ekimini yapmıştır. Ancak hafta sonu yaşanan aşırı yağışlar bu yıl da ürününü tarlada bırakmıştır. Bu bakımdan Tarım ve Orman Bakanımıza yazılı soru önergesi vererek, biran önce TARSİM gözetilmeden tüm zarar gören çiftçilerimizin zararlarının karşılanması, bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine mevcut borçlarının faizsiz ertelenmesi ve yeni ve maliyetsiz finansal imkânlar sağlanması istedim.” diyerek, hafta sonundan bu yana ilgili bakanlıklarla konu hakkında iletişim halinde olduğunu vurguladı.

BAKANLIKLAR ÇİFTÇİMİZİN ELİNDEN TUTSUN
TBMM’deki açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetsiz teşvik veya desteklerle zarar gören Kırıkkaleli çiftçilere yardımcı olmasını isteyen MHP’li Öztürk açıklamasına şu şekilde devam etti: “Zaten çiftçimiz geçen yıldan yaralıdır. Kıt kanaat bu seneki ekimini borç, harç alarak yapabilmiştir. Tam hasat zamanı yaşanan bu elim olay, umutların sönmesine neden olmuştur. Çiftçimiz üretmezse ekonominin çarkları tekler. Bu bakımdan Hazine ve Maliye Bakanlığımızın eldeki imkânlarla çiftçimize ucuz ve maliyetsiz yeni finans destekleri sunması yüzleri güldürecektir. Yaşanan afetler sadece Kırıkkale’ye yönelik değil, tüm yurdumuzu etkilemektedir. Ne kadar çabuk olabilirsek, çiftçimizin önümüzdeki bayrama umutlu ve yüzünün gülerek girmesine vesile oluruz. Hazine ve Maliye Bakanımıza TBMM’de ilettiğim diğer bir önergeyle çiftçimize yeni finans imkânları sağlanmasını istedik.” dedi.

HASAR GÖREN YOLLAR İÇİN ÖDENEK İSTEDİ
Milletvekili Halil Öztürk TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanına da ayrı bir önerge vererek, aşırı yağışlardan zarar ve hasar gören altyapı ve yollar için ek ödenek talep etti. Öztürk; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza vermiş olduğum yazılı önerge ile; Kırıkkale Keskin, Bahşılı, Karakeçili, Çelebi, Sulakyurt ve Delice ilçelerinde yaşanan şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle zarar gören altyapı ve yollar için ödenek talep ettim. Altyapı ve yollarımızın biran önce hemşehrilerimizin hizmetine tekrar açılması lazım.” diyerek, Kırıkkale’de yaşanan aşırı yağışların neden olduğu zararların biran önce karşılanması ve yüzlerin tekrar gülmesi için bir yandan ilgili Bakanlık ve kurumlarla görüşmelerini sürdüreceğin ve diğer yandan konuyu TBMM’nin gündeminde tutacağını söyledi. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.