Çiftçilere arı kovanı ve malzemeleri dağıtıldı

Çiftçilere arı kovanı ve malzemeleri dağıtıldı
Kırıkkale Valiliği himayelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çiftçi ve arıcılık yapan üreticilere sertifikalı ekmeklik ve makarnalık buğday tohumu, arı kovanı ile arıcılık malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

MİLLETLER BEREKETLİ TOPRAKLARA ULAŞMAK İÇİN MÜCADELE ETTİ
“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında sertifikalı ekmeklik ve makarnalık buğday tohum dağıtımı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen “Dinek Dağında Organik Arıcılık Projesi” kapsamında arı kovanı ve arıcılık malzemelerinin dağıtım töreni Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Tören, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

EN KRİTİK SEKTÖRLERİN BAŞINDA YER ALMIŞTIR
Daha sonra üreticilere hitap eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise  “Dünya, makineleşmeyle beraber sektörel dağılımlarını giderek artırdı. Çok fazla sektör ortaya çıktı, ama insanlığın başından beri tarım sektörü en stratejik, en kritik sektörlerin başında yer almıştır. İnsanoğlu, devletler, milletler daha bereketli topraklara ulaşmak için gıdaya ulaşmak için, nimete ulaşmak için; birbirleriyle savaş etmiş, hatta milletler kendi yerlerini değiştirmek mecburiyetinde, daha bereketli yerlere seyahat etme, göç etme durumunda kalmışlardır” dedi.

TARIMIMIZI GELİŞTİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Geçmişte olduğu gibi tarımın şimdide çok önemli bir boyutta olduğunun altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, “Hani geçmişte böyleydi de şimdi farklımı? Hayır değil. Şimdide gıda sektörü devletler ve milletler için en stratejik alanlardan bir tanesi. Gıda ve tarımla iştigal etmek sadece 3’üncü dünya ülkelerinin işi değil, hatta tam tersi dünyanın en gelişmiş devletleri, milletleri; en büyük gıda üreticileri ve en büyük tarımsal faaliyetle uğraşan devletlerdir. Dünya ihracatının yaklaşık yüzde 10’unu Amerika Birleşik Devletleri oluşturuyor. Eğer bu tarım işi önem arz etmeseydi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya’sı, Fransa’sı, Hollanda’sı, İsrail’i ve Avrupa ülkelerinin çok önemli bir kısma bu işe önemli yatırımlar gerçekleştirmezdi. Bizim içinde tarım alanı çok önemli bir alan. Tarım alanının ortaya çıktığı coğrafyanın şuanda hakimiyiz. Tarım alanını, elimizden bırakmayı düşünmüyoruz. Bir yandan Bayraktarlar gökyüzünde süzülürken, bir yandan TOGG’lar bizim karayollarımızda sahne alırken, bir yandan da çiftçiliğimizi geliştirmek için, tarımımızı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.  

YAKLAŞIK 1000 ÜRETİCİ DESTEKLENDİ
2022 yılı içerisinde verilen desteklerle ilgili açıklamada bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu sene içerisinde Valiliğimizin, KOP Kalkınma İdaresi ve Bakanlığımızın destekleriyle 2022 yılının başında yaklaşık 250 çiftçimizi destekledik. Bunun içerisinde kuru fasulye ve çörek otu vardı. Bununla beraber şimdide 265 üreticimize 125 ton sertifikalı makarnalık buğday tohumu dağıtacağız ve 5 bin dönümlük bir alanda da ekimini hep beraber gerçekleştireceğiz. Yine kaliteli ve verimli kırmızı ekmeklik buğday yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında da 650 üreticimize 245 ton sertifikalı ekmek buğday tohumunu dağıtacağız. Yaklaşık 1000 üreticimizi bu sene desteklemiş bulunuyoruz. Biz hem Valiliğimizin bünyesinde yapmış olduğumuz projelerle, hem de il müdürlüğümüz gayretleriyle beraber çok güzel projeleri sahalarımızda görüyoruz” dedi.
 

ARILAR TABİATIN İŞÇİLERİ
Yapılan çalışmaların karşılığının alındığını işaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Kapama bahçeleriyle, sera alanlarıyla, insanların çok küçük bir seradan kendi iaşesine, kendi maişetini karşıladığına hep beraber şahit olduk. Geleneksel konvansiyonel tarım yöntemlerinden ziyade, ileri tarım yöntemlerini de ilimize örnek olarak getirmeye başladık. Bunların yanı sıra arıcılıkta çok önemli bir alan. Arılar tabiatın adeta işçileri. Arıları yeryüzünden çektiğiniz zaman tabiat neredeyse hiçbir vazifesini tamamlayamıyor. O yüzden bu konuda da valiliğimizin ve il müdürlüğümüzün çok önemli gayretleri oldu. KOP kalkınma İdaresinin destekleriyle beraber büyük ölçüde arı kovanını hep beraber dağıtacağız. Çiftçilerimize hayırlı olsun diliyorum” dedi. Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından dağıtım töreni gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, dağıtım alanında bulunan tohumlar ile arı ve arıcılık alanında kullanılacak malzemeler hakkında Vali Tekbıyıkoğlu’na bilgiler verdi. Törenin ardından Vali Tekbıyıkoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemi’nin yapıldığı Tek Adımda Hizmet Bürosu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gerçekleştirilen törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Barış Cücen ve kurum personelleri ve üreticiler katıldı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.