Cebeci: “2022 yılında 243 milyon TL kredi verildi” 

Cebeci: “2022 yılında 243 milyon TL kredi verildi” 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Ocak ayında kongre gerçekleştirecek.

KONGRE 22 OCAK’TA YAPILACAK 
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nda Ocak ayında kongre heyecanı yaşanacak. Kongrede mevcut başkan Osman Cebeci yeniden aday olacak. Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Cebeci, “Kooperatifimizin 2021-2022 yılları olağan genel kurul toplantısı 22.01.2023 tarihinde saat 11.00’de Mersan Düğün Salonu’nda gerçekleşecek. Belirtilen tarihte ise çoğunluk sağlanamazsa kongre 30 Ocak 2023 tarihinde yapılacak” dedi. 

ESNAF BU ÜLKENİN TEMİNATIDIR 
Ahilik kültürünün yaşatılması ve esnafların sorunlarına çözüm amacıyla yaklaşık 29 yıldır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ve son dönemde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı seçilen Osman Cebeci, “Esnaf, bu ülkenin teminatıdır. Bizler esnafımızın sorunlarını çözmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi. 

BÜTÜN ESNAF DESTEKTEN YARARLANIYOR 
Esnafların sorun ve taleplerini çözmek amacıyla çalışma sergileyen kooperatife üye 4 bin 200 üyenin ve 8 bine yakın esnafın temsilcisi Başkan Osman Cebeci, görev aldığı süre içerisinde ‘Biz büyük bir aileyiz’ sloganıyla mücadelesini sürdürüyor. Aylık ortalama 200 esnafa yakın kredi imkanı sunduklarını ifade eden Cebeci, “Esnaflarımıza 2022 yılında 243 milyon TL kredi desteği sağladık. 2021-2022 yılları arasında ise 471 milyon 500 bin TL kredi desteği sağladık. Şehrimizde yaşayan nüfus küçük büyük demeden bütün ihtiyacını esnaflardan alsa, otomatik olarak bütün sorunlar çözüm bulacaktır” şeklinde konuştu.

BU PARALARDA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR 
Cebeci, “Kırıkkale’de bizim 2936 tane aktif ortağımız var. Bu ortaklarımızla birlikte Kırıkkale’de esnaflarımıza en iyi hizmeti sunmanın çaba ve gayreti içerisindeyiz. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de ekonomik alanda bir sınavdan geçiyor. Ama bu kapsamda devletimiz hiçbir esnafı geri çevirmeyerek bütün desteğini sağlıyor. Son dönemlerde çekilen kredilerin takibi açısından da sıkı denetimler gerçekleştiriyoruz. Bizler döviz bürosuna, sarraf esnaflara da destek sağlıyorduk. Bizlerden alınan paralar son zamanlarda altın ve dövize gitmeye başladı.”

PARAYI BİZDEN ÇEKİP FAİZE YATIRMAK REVA MI?
“Bu nedenle artık bizler sarraflara kredi vermiyoruz.  Sarraf, doktor, döviz bürosu gibi yerlere artık kredi vermiyoruz. Arkadaşlara kaç defa söylüyoruz. Bakın bunu yapmayın. Buradan 500 bin lira alıp yüzde 7-8 faizle alıp, başka bir bankaya yüzde 15 faizle yatırmak Allah’tan revamı. Yapmayın diyorum bakın bu paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Bu hazine destekli bir para. Bunu buradan alıyorsan al ama bunu götürüp başka bankaya faize yatırmak reva mı? Bunu kullanıyorsan işin için kullan. Ama bizden alıp hemen karşıda döviz almak parayı faize yatırmanın ya da başka bir bankaya yatırmak doğru mu? Bu gibi işlemlerde bulunan kişilerin takibini yaparak hemen parayı geri çağırıyoruz” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.