Bu belgeyi almak zorunlu

Bu belgeyi almak zorunlu
TSO Başkanı Ahmet Varlı, ticari amaçla taşımacılık yapanların alması zorunlu olan belgede daha önce uygulanan miktar sınırının kaldırıldığını belirtti.

Tehlikeli Madde Taşımacılığı Faaliyet Belgesi yönergesinde yapılan değişiklikle ilgili bir açıklama yapan TSO Başkanı Ahmet Varlı, ticari amaçla taşımacılık yapanların alması zorunlu olan belgede daha önce uygulanan miktar sınırının kaldırıldığını belirtti.

YÖNERGENİN AYRINTILARINI ANLATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünce hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge ile ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, 11 Haziran tarihinde Bakanlık oluru ile yürürlüğe giren yönergenin ayrıntılarını anlattı.

İŞLEMLER İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK

Mevcutta geçerlilik süresi devam eden faaliyet belgelerinin yılsonuna kadar Tehlikeli Madde Güvenli Danışmanlığı (TMGD) kuruluşlarından alınacak EK-3 raporu ile Bölge Müdürlükleri tarafından yenileneceğini ifade eden Varlı, bu işlem için ücret alınmayacağını ve yeni belgelerin eski belgeye ait geçerlilik süresi bitimine kadar geçerli olacağını vurguladı.

YERİNDE İNCELEME YAPILACAK

Yeni belge çıkaracak işletmelere ve eski belgesi değiştirilecek işletmelere TMGD’ler tarafından yerinde yapılacak inceleme ve ücret karşılığı EK-3 raporu düzenleneceğini hatırlatan Varlı, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB) çıkarmak için miktar sınırının kaldırıldığını, miktarına bakmaksızın üretimde kullanılan, ticari amaç için alım satım yapan tüm işletmelerin TMFB almak zorunda olduklarını vurguladı.

HİZMET ALMA ZORUNLULUĞU

Daha önceden TMFB olmadan çeşitli taşıma belgeleri ile taşıma yapılabildiğini ancak artık TMFB alma zorunluluğu getirdiğini belirten Varlı, belge almak isteyen taşıyıcıların Taşıma Belgesi aldıkları bölge müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi. Taşıma ve toptan satışı olmayan akaryakıt istasyonlarının TMGD çalıştırmak ya da TMGD kuruluşlarından hizmet almak zorunluluğundan muaf olabilecekleri yönünde çıkan haberlere de değinen Varlı, bu yönde resmi bir açıklama bulunmadığını ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.