Bozkırın çocukları buz pistiyle tanışacak

Bozkırın çocukları buz pistiyle tanışacak
Kırıkkale Belediyesi tarafından Bilim Merkezi içerisinde inşasına devam edilen buz pistinde hummalı çalışma yürütülüyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA 
Kırıkkale Belediyesi’nin gençlere yönelik yatırımları devam ediyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezinin yanı sıra Yeni Mahalle Kültür Park içerisine yapılan Bilim Merkezi inşaatının bahçesine yapılan buz pistinde de hummalı çalışma yürütülüyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Yeni Mahallede özel teknoloji ile yapılan ‘doğal buz’ özelliğiyle dünya olimpik buz pateni özelliğine sahip buz pistimiz dünya standartlarında olacak. Belediye eliyle kalıcı olarak yapılan ilk buz pistini kısa sürede şehrimize kazandırmış olacağız.” dedi.


2 BÖLÜMDEN OLUŞACAK
Kırıkkaleli çocuklarımızı farklı spor dalları ile tanıştırmak istediklerini söyleyen Başkan Saygılı, “Her seansta 45 kişinin faydalanabileceği tesisimiz hazırlık alanı ve buz pistinin bulunduğu 2 bölümden oluşacak. Sporcularımız kask, paten ve dizlik gibi ekipmanlarını hazırlayacaklar. İkinci bölümde ise buz pisti yer alacak. Ferah bir ortam ve muntazam bir akustik sunacak” ifadesini kullandı. 

BÜYÜK KATKI SUNACAK 
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, gençlere yönelik yaptıkları yatırımlara dikkat çekerek “Bilim Merkezi ve Buz pistinin bunların arasında ayrı bir yer taşıyacak. Çocuklarımızın gelişimine destek olmak amacıyla eğitim ve spora kadar farklı alanlarda hizmet üretiyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak topluma yararlı bireyler haline getirmek istiyoruz. Buz pistimizde de çocuklarımız hem spor yapacak hem zihinsel olarak yenilenecekler” dedi.  

HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR 
Gençlerin şimdiye kadar denemedikleri bir spor dalıyla tanışacak hem eğlenecek hem de keyifli vakit geçirme imkanı sunacak olan Buz pistinde hummalı çalışmaların tamamlanma noktasına geldiğini söyleyen Başkan Sayılı “gençlere ve yetişkinlere hitap edecek buz pateni sahası, şehir sakinlerini yeni bir spor dalıyla da tanıştıracak. Kapalı alanda yapılacak bu spor sayesinde Kırıkkaleliler hem paten kaymanın keyfini yaşayacak hem de daha sağlıklı ve zinde kalacak” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.