Bozdağ, “Asla engel olmaya çalışmayız”

Bozdağ, “Asla engel olmaya çalışmayız”
CHP İl Başkanı Onu Yüksel Bozdağ, sosyal medyasına yazdığı yazı sonrası açıklama yapan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’a karşı açıklama yaptı. Bozdağ, “Bizler yapılan işlerin asla karşısında olmadık. Hiçbir CHP'li altyapıya yatırım yapan, altyapı çalışması yapmaya çalışan bir belediye başkanına engel olmaya çalışmaz.” dedi.

 

SEÇMENİN RAHATSIZLIĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMEYİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Milletvekili Av. Ahmet Önal ve Merkez ilçe başkanı Yücel Kızık ile birlikte, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın düzenlediği basın toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bozdağ, “Öncelikle ben CHP Kırıkkale il Başkanlığı görevini 2,5 yıldır gururla yürütüyorum. Ama aynı zamanda Yahşihan'da ikamet eden, Yahşihan seçmeni bir aile babasıyım. Aslında yapmış olduğum açıklama, siyaseten değerlendirilmekten ziyade, bir Yahşihan seçmeninin rahatsızlığı olarak değerlendirilmeliydi” dedi.

 

HİÇBİR CHP’Lİ YAPILAN HİZMETLERE ENGEL OLMAZ

Bozdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Hiçbir Belediye Başkanı, başkanlık yaptığı ilde ilçede su kesintisi yapılmasından memnun olmaz, su kesintisine isteyerek yapmaz. Hiçbir CHP'li de altyapıya yatırım yapan, altyapı çalışması yapmaya çalışan bir belediye başkanına engel olmaya çalışmaz. Bu tartışmaların yaşandığı günden 2 gün önce Sayın milletvekilimizle birlikte, Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer'i ziyaret ederek covid-19 salgınının son durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk ve parti olarak üzerimize ne görev düşerse yapacağımızı söyledik.

 

TARAFIMIZCA ASLA ELEŞTİRİLMEDİ

“Belediye Başkanı Sayın Osman Türkyılmaz, seçim öncesinde ve seçimden sonra sürekli vatandaşın gözünde ılımlı, demokrat, makul bir Belediye Başkanı portresi çizmiştir. 1 buçuk yıldır yapmış olduğu çalışmalar bakımından da ne benim tarafımdan, ne de herhangi bir partilimiz tarafından ciddi şekilde hiç eleştirilmemiştir. Ancak yapmış olduğumuz ilk eleştiride, maalesef o ılımlı, sakin, demokrat tavrını bir kenara bırakarak konuyla hiç de ilgisi yokken, CHP'liler altyapıdan ne anlar, bunların zihniyeti yasakçı zihniyet, bunlar hep istemezükçü, ancak eleştirirler çözüm üretmezler diyerek ve bunların bütününü "CHP zihniyeti" olarak adlandırarak, ilgisini kuramadığım şekilde Ayasofya caminden bahsederek gerek Yahşihan'daki gerek Kırıkkale'deki tüm CHP'lilerde kırgınlık yaratmıştır. “

 

AÇIKLAMAM MHP İLE İLGİLİ DEĞİLDİR

“Maalesef yaptığım açıklamanın MHP ile hiç ilgisi yokken sanki MHP'ye de laf söylemişim gibi beyanlarda bulunarak vatandaşı kutuplaştırma yoluna gitmiştir. Bu yolu ve yöntemi kesinlikle kabul etmiyorum. Yaklaşık 6 yıldır aktif olarak bulunduğum Kırıkkale siyasetinde bugüne kadar hiçbir partiye ve yöneticisine konuları ve olayları şahsileştirerek bir söylemde bulunmadım. Gerek sosyal medya hesabım, gerekse bugüne kadar yapmış olduğum açıklamalar ortadadır. Belediyenin bir sorununa ilişkin olarak yapılmış olan açıklamanın da farklı partilere gönül vermiş insanları birbirlerini kırmaları sonucuna yol açacak bir hale getirilmiş olmasından son derece rahatsızım.”

 

TAŞIDIĞIMIZ ZİHNİYETLE GURUR DUYUYORUZ

Kaldı ki Sayın Belediye Başkanımız "CHP zihniyeti" diyerek yaptığı konuşmasında keşke aklına Türkiye'nin dört bir yanında başarı ile çalışan Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Yılmaz Büyükerşen, Özlem Çerçioğlu gibi başkanları getirerek bir yutkunup bu açıklamayı yapsaydı. Belki bu başkanlarımızı kendisi başarılı bulmuyor olabilir, o zaman aklına Belediye Başkanlığını borçsuz ve kasasında para ile devrederek, kimseye ayrım yapmayan efsane Belediye Başkanımız Halil Çavdar'ı getirip, bir yutkunup düşünüp bu açıklamayı yapsaydı. Ben açıkça buradan söylüyorum. "CHP zihniyeti" diyerek küçük görmeye çalıştığınız bizler, taşıdığımız zihniyetle gurur duyuyoruz.”

 

SİYASET ÜZERİNDEN YAPILAN POLEMİK ANLAMSIZ

“CHP sadece bir parti değil, bu ülkenin kurucu iradesinin temsilidir. Seçimler kazanılır, kaybedilir. Vatandaş tercihini kimden yana kullanırsa saygımız sonsuzdur. Kaldı ki Sayın Belediye Başkanı'na seçimi kazanmasından sonra hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak da vatandaşın iradesine olan saygımızı gösterdik. Ancak bütün bu olumlu tavrımıza rağmen, klişe cümlelerle partimizi rencide edecek, partililerimizi kıracak açıklamalar yapılırsa bu konuda da sessiz kalmayacağız. Tüm bu açıklamalarımla, gelinen noktada siyaset üzerinden yapılan polemiğin anlamsız olduğunu, bugün öncelikle uğraşmamız gereken konunun çok ciddi boyutlara ulaşacağı öngörülen salgının yayılmasını önlemek olduğunu, bu konudaki uyarı görevimizi tekrar ve üstüne basarak yerine getirdiğimizi, Yahşihan'da iyi yönde yapılan tüm hizmetleri takdir edeceğimizi, sorunlu gördüğümüz her konunun ise takipçisi olacağımızı, belirterek tüm vatandaşlarımıza ve basın emekçilerimize saygılar sunarım” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.