Bir yiyecek bir umut sen de elimden tut

Bir yiyecek bir umut sen de elimden tut
​​​​​​​Kırıkkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet dersi kapsamında iki ayrı güzel projeye imza attı.

Doç. Dr. Metin Elkatmış’ın danışmalığında gerçekleştirilen projenin yürütücülüğünü 3-A sınıfı öğrencilerinden Tuğçe Aydoğan, Hatice Yılmaz, Ali Furkan Eldemir, Aslıhan Börekçi, Duygu Erözgün, Seda Koca ve Ceren Olcay yaptı.

YAZ GELİYOR, FAKÜLTEM RENKLENİYOR

“Yaz Geliyor, Fakültem Renkleniyor” isimli ilk projede öğrenciler fakülte içerisinde olumsuz hava koşullarından etkilenen bankları, ve merdivenleri yardımsever Kırıkkale esnafının gönüllü olarak verdiği boyalarla boyayarak fakültelerine renk kattılar. Proje ile ilgili olarak öğrenciler, şu açıklamada bulundular; “Yaza doğru havaların ısınması ile birlikte fakülte öğrencileri bu güzel havaların tadını çıkarmak için boş zamanlarını fakülte içindeki banklarda geçiriyorlar. Fakat kış boyu olumsuz hava koşullarından etkilenen banklar öğrencilerin enerjisine ayak uyduramıyor. Bu durumu düzeltmek ve fakülteye renk katmak amacıyla topluma hizmet dersimizi fırsata çevirdik ve banklarımızı boyadık. Bankların yanında kötü durmaması için merdivenlerimizi de renklendirmeyi unutmadık.”

TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

“Bir Yiyecek Bir Umut Sen De Elimden Tut” isimli ikinci projede ise üniversite öğrencileri, Yahşihan Belediyesi ile Aybimaş market başta olmak üzereKırıkkale esnafının maddi ve manevi desteği ile üniversite B kapısı girişinde iki gün süren bir kermes düzenlediler.

Kermesten elde ettikleri gelir ve Kırıkkale de bulunan Kale Medikalin de desteği ile maddi durumu yerinde olmayan beş yürüme engelli bireye tekerlekli sandalye yardımında bulundular.  Tekerlekli sandalye yardımında bulunacakları bireyleri Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle belirleyen öğrenciler, sandalyeleri elden teslim ederek ailelerin mutluluğuna şahit oldular.”

PROBLEMİN NASIL ÇÖZÜLMESİ

Proje hakkında değerlendirmeler yapan proje koordinatörü Doç. Dr. Metin Elkatmış’ta öğrencilerin her iki projeyle birlikte önemli bir iş başardıklarının altını çizdi. Elkatmış yaptığı açıklama da; Topluma Hizmet dersi, Üniversitemiz ile Kırıkkale halkının ortak idealler doğrultusunda nasıl birleşileceğinin test edildiği bir uygulama alanıdır. Diğer taraftan yapılan her yardım öğrencilerimizin kişisel gelişimine ortak olmak anlamına gelmektedir. Zira bu etkinlikler ile öğrencilerimiz bir problemin nasıl çözülmesi gerektiği hususunda pratik sahibi oluyorlar. Bizim okulda vermeye çalıştığımız teorik içerikten daha değerli ve daha kıymetli bir bilgiyi elde etmiş oluyorlar. Bu bağlamda yapılan her bağış öğrencilerimizi yüreklendirmekle kalmıyor onların kişisel gelişimlerine de bir tuğla konmuş oluyor. Bu itibarla çalışmamız boyunca bize maddi manevi destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

ZOR BİR SÜREÇTİ AMA DEĞDİ

 Üniversitelerinde kermes düzenleyen öğrenciler yaptıkları işin gerçekten zor olduğunu fakat  sonucun hem kendilerini hem de bağışta bulundukları aileleri gerçekten memnun ve çok mutlu ettiğini belirttiler. Birilerine gerçekten faydalarının dokunması isteğiyle projeye başlayan öğrencilerin ilk işleri kermeste satılacak yiyeceklerin belirlenmesi oldu. Daha sonra oluşturdukları malzeme listesinde yer alanları Yahşihan Belediyesi ve değerli esnafın desteği ile tamamladılar. Yiyeceklerin birçoğunu kendi el emekleri ile yapan öğrencilerin bir sonraki adımı kampüs içerisinde bulunan özel bir yurdun mutfağında hazırlıklara başlamak oldu. Yaprak sarması, kısırlar, makarna salataları, çeşitli börekler, tatlılar. Tüm hazırlıkları tamamlayan öğrenciler hem kendi yaptıkları yiyecekleri hem de esnafın vermiş olduğu yiyecekleri B kapısında belediyenin kurmuş olduğu çadıra götürerek satışa başladılar. En çabuk biten yiyeceğin yaprak sarması olduğunu söyleyen öğrenciler 2 günün sonunda da ellerinde hiç yiyecek kalmadığını belirterek iyi bir iş çıkarmış olmanın haklı gururunu yaşadılar. Elde edilen geliri amaçları doğrultusunda kullanmak için harekete geçen öğrencilerin ilk durakları Kırıkkale deki medikalciler oldu. Öğrencilere en uygun fiyatı sunan Kale Medikal’den 5 adet tekerlekli sandalye aldılar. Mutlu sona ulaşmadan önceki son durakları Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüydü. Burada bağışta bulunacakları aileleri belirleyen öğrenciler kendilerine temin edilen araçla birlikte evleri tek tek gezerek ailelerin sevinçlerine ortak oldular. Öğrenciler konu ile ilgili olarak “Hayat mücadelelerle dolu ve hepimizin farklı dertleri var. Bunlar her konuda olabilir. Sağlık, akademik başarı, ailevi sorunlar, maddi sıkıntılar, özel hayatımız… Liste böyle uzar gider. Ama önemli olan nerden baktığımız, nerde durduğumuz. Sizce de   bazen kendimizi bırakıp başkalarının kapısını sadece onlara yardım etmek için çalmanın vakti gelmedi mi? “diyerek herkesi elini taşın altına koyup yardımlaşmaya davet ettiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.