Bir milletin destanı 15 Temmuz

Bir milletin destanı 15 Temmuz
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Cesur Türk milleti o gece, Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarına karşı göğsünü adeta siper etti.

15 TEMMUZ’UN KIRIKKALELİ ŞEHİTLERİ
‘Şehitler Diyarı’ olarak bilinen Kırıkkale, 15 Temmuz gecesi 4 şehit verdi. 28 yaşındaki şehit Volkan Canöz, amatör futbolcuydu. Darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara’da olan Canöz, darbe girişimini haber alır almaz sokağa çıkmak istedi. Babası Karaca Canöz ise “Oğlum silahımız yok, hiçbir şeyimiz yok” diyerek oğluna engel olmaya çalıştı. Şehit Volkan Canöz ise “Ne olursa olsun, Cumhurbaşkanımız çağırıyor” sözleriyle, Türk gencinin kahramanlığını gözler önüne sererek, evden ayrıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne giden Canöz, burada tankın üzerine çıkarak, tankta bulunan darbeci askeri dışarı çıkardı. Darbeci askerin beylik tabancasından çıkan kurşun ile ağır yaralanan Canöz, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.


“BU MESLEKTE ÖLÜM KAÇINILMAZ”
Kırıkkaleli şehit polis memuru Hakan Yorulmaz ise Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda çalışıyordu. Mesai saati dolan Yorulmaz işten çıkarak, evinin yolunu tuttu. Ancak gelen darbe girişimi haberi ile tekrar görevinin başına döndü. Annesi gitme diye ikna etmeye çalışsa da şehit Hakan Yorulmaz, bu yola canını koymuştu bir kere. Yorulmaz o gece, TRT ve Genelkurmay Başkanlığı’na sevkiyat yapmaya başladı. Saldırılar başlayınca iyi olduğunun haberini vermek için nişanlısı Gülhan Aygün’ü aradı. “Patlama yok, binayı taradılar” dedi nişanlısına. Ardından, “Bundan sonra kavga, gürültü yok. Her şey çok güzel olacak” diyerek nişanlısını teselli etmeye çalıştı. Bir sonraki saldırı Yorulmaz’ın şehadete yürüyeceği saldırı idi. Patlamanın meydana geldiği sırada komiseri, Hakan Yorulmaz’ın üzerine kapanmıştı. Yorulmaz o şiddetli patlamada şehit oldu ve üzerine kapanan komiseri sayesinde vücut bütünlüğü bozulmadı. Şehit polis Hakan Yorulmaz’ın naaşı Ankara’da düzenlenen törenin ardından Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi. 


“AYŞEGÜL BEN GİDİYORUM, HAKKINI HELAL ET”
15 Temmuz akşamı görevden dönen şehit polis Alparslan Yazıcı, gelen bir telefonla yeniden göreve çağrıldı. Yazıcı hızlı bir şekilde Özel Harekat Daire Başkanlığı’na geri döndü. Bu sırada evde bulunan eşini arayan şehit Yazıcı, çocuklarla ilgilenen eşine “Ayşegül ben gidiyorum, hakkını helal et” dedi. Bu sözler, şehit Alparslan Yazıcı’nın eşine söylediği son sözler oldu. Şehit eşi Ayşegül Yazıcı ise eşine sadece “dikkat et” diyebilmişti. Alparslan Yazıcı, o gece hain darbeci askerler tarafından atılan bir el bombasının patlaması sonucu şehit oldu. Yazıcı arkasında kederli bir eş ve 3 evlat bıraktı.


“UYUMA ANKARA UYUMA!”
Kırıkkaleli bir diğer 15 Temmuz şehidi ise Volkan Pilavcı. O gece yarısı hain darbe girişiminin haberini alan Pilavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine kendini dışarı attı. Çevresinde insanları ‘Uyuma Ankara uyuma’ sözleri ile uyarmaya çalışan şehit Volkan Pilavcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geldi. Burada darbeci askerlere karşı mücadele veren Pilavcı, sağ böbreğinden vurularak, ağır yaralandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Pilavcı, vücuduna isabet eden iki kurşunun da çıkarılamaması sonucu şehit oldu. Ayrıca şehit Volkan Pilavcı’nın kardeşleri Erkan Pilavcı ağır, Elif Pilavcı ise hafif yaralandı.


O KARANLIK GECEDE NELER YAŞANDI?
15 Temmuz Cuma saat 22.00’de Genelkurmaydan silah sesleri yükseldi. Aynı dakikalarda Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmed köprüleri bir grup asker tarafından geçişe kapatıldı. Saat 23.05 sıralarında, Başbakan Binali Yıldırım, televizyon kanalında canlı yayına bağlanarak, bir kalkışma girişimi olduğunu ve bu girişime izin verilmeyeceğini belirtti. Saat 24.00’de güvenlik kaynaklarınca, “Askeri kalkışma, ordu içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup subay tarafından yapılmaya çalışılmaktadır.” açıklaması yapıldı. 

HAFIZALARDAN SİLİNMEYEN BİLDİRİ
Saatler 00.13’ü gösterirken, TRT’yi işgal eden darbeci askerler, korsan darbe bildirisini okuttu. Bildiriden 13 dakika sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk’te canlı yayına bağlanarak, askeri kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Bu sırada darbeci askerler, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne saldırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Dalaman’dan Atatürk Havalimanı’na doğru yola çıkmıştı bile. Saatler gece 02.20’yi gösterirken darbeciler, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT’ı havadan hedef aldı. Diğer yandan ise FETÖ mensubu askerler gözaltına alınıyordu.

TBMM’YE ATILAN BOMBA
Saatler 02.42’yi gösterirken, TBMM’ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve meclis görevlileri yaralandı. Bu sırada TRT binasına müdahale edilmiş, FETÖ mensubu askerler gözaltına alınmış ve TRT yeniden normal yanına dönmüştü. Çok geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a ulaştı. Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine bulunan askerler hakkında gözaltı kararı verdi. 

FETÖ MENSUPLARININ KULLANDIĞI HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ
Saatler sabah 06.30’u gösterirken, FETÖ mensuplarının kullandığı askeri helikopter, Gölbaşı’nda düşürüldü. Saat 09.40 civarına geldiğine Genelkurmay Başkanlığı’ndan çıkan 200’e yakın er ve erbaş, polise teslim oldu. Saat 10.07 olduğunda teslim olmalar sürüyordu. Yaklaşık 700 silahsız er ve erbaş daha teslim oldu. 16 Temmuz günü öğle saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığı binasında 200 kadar asker gözaltına alındı. Aynı gün akşam saatlerinde, Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ndeki FETÖ darbesine yönelik operasyon sona erdi. 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.