Binlerce fidan toprakla buluştu 

Yahşihan Belediyesi tarafından 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla ağaç sevgisinin toplumun geneline yayılması ve yeni kuşaklara anlatılması için fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ”
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz tarafından organize edilen programa Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Murat Abalı, il, ilçe teşkilatı ve öğrenciler katılım sağladı. 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla gerçekleşen programda binlerce fidan toprakla buluştu. Doğa için en önemli yatırımın doğaya çocuk ekmek olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, öğrencilerle beraber fidan dikimi gerçekleştirerek, fidanlara can suyu verdi. Öztürk yapmış olduğu açıklamasında, “Peygamber efendimizin ‘Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz.’ hadisi şerifi ışığında ilimizin bütün bölgelerinde ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Böylesine güzel bir günde bu güzel etkinlik için hepinize, özellikle Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

“ORMANLAR BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK ZENGİNLİK KAYNAĞIDIR”
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz etkinlikte yapmış olduğu açıklamasında, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Biliyorsunuz ki göreve geldiğimiz günden beri elimizi taşın altına koyduk ve ilçemiz için en güzelini yapmak için altyapı ve asfalt çalışmalarına başladık. Altyapımızı 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Sonrasında yapmış olduğumuz üstyapı çalışmalarımızda bizim için sürekli ağaç kesen bir belediye dediler ve demeye de devam ediyorlar. Yol medeniyettir değerli misafirler suya ne kadar ihtiyacımız varsa yola da o kadar ihtiyacımız var. 

“KESTİĞİMİZ AĞACIN YERİNE YÜZLERCESİNİ DİKİYORUZ”
Üstyapı çalışması yaparken kaldırımlarda ulaşımını sağlayan engelli vatandaşlarımızı düşünerek birkaç ağaç kestik evet. Fakat biz kestiğimiz birkaç ağaç yerine yüzlercesini dikiyoruz. Yeni doğan bebeğin adına ilçemize ağaç dikerken, yeni evlenen çiftlerin nikâh hediyesi olarak dikmeleri için fidan hediye ediyoruz.  Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandır. Biliyorsunuz ki her bir ağaç oksijen kaynağımızdır, akciğerimizdir, hayatımızdır. Doğaya ve kendimize verebileceğimiz en büyük hediye bir ağaç dikmektir. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendiniz ve çocuklarınızın geleceği için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir.

“YEŞİLİ KORU DOĞAYI KORU”
 “Bu hafta Orman Haftası, Down Sendromlular Günü ve Yaşlılar Haftası. Bu hafta 3 önemli günü bir arada kutluyoruz. Bizim de bir eserimiz bulunsun istedik. İl başkanımız ve belediye başkanımız ile beraber bu hafta 10 bin ağaç temin ettik ve Kırıkkale genelinde 10 bin ağacı toprakla buluşturacağız. Yarınlar için böyle bir girişimde bulunduk. ‘Yeşili koru doğayı koru’ bizim, partimizin ve milliyetçiliğimizin sloganıdır. Çevreye ve doğaya önem veren bir partinin temsilcileriyiz.” 

Haber: Ahmet Gökdemir


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.