Bilim Merkezi kapılarını açıyor 

Bilim Merkezi kapılarını açıyor 
Yarınların, teknoloji ve bilime meraklı gençlerinin yetişmesi amacıyla yapılan Bilim Merkezi, öğrencilerle buluşmak için gün sayıyor.

GENÇLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS 
Sosyal ve kültürel alanda çalışmalara önem veren Kırıkkale Belediyesi, eğitim odaklı gençlere yönelik büyük bir yatırımı şehre kazandırdı.  Kısa süre önce yapımına başlanılan Bilim Merkezi’nde çalışmaların yüzde 99’u tamamlandı. Çok geniş kapsamlı olan ve son teknoloji ürünlerine ev sahipliği yapan Bilim Merkezi, Kırıkkaleli gençler için büyük bir şans olacak. 
Gençlerin eğitimine yönelik önemli bir çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Belediyesi, kültür park içerisinde yapımına başladığı Bilim Merkezi’ni tamamlamak üzere. 

DENEY ATÖLYELEREİ BULUNUYOR 
İçerisinde bir birinden farklı atölyelerin, deney yap sınıflarının bulunacağı Bilim Merkezi, İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi olması planlanıyor. Kırıkkale Belediyesinin bir süre önce ASELSAN ile birlikte başlattığı proje içerisinde yer alan merkezle ilgili Belediye Başkanı Mehmet Saygılı "Donanımı, projesi ile gençlerimizi bambaşka bir Bilim Merkezi ile buluşturacağız” dedi. 

ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE 
Eğitim odaklı çalışmalara ve genç odaklı çalışmalara son yıllarda büyük ağırlık verdiklerini dile getiren Saygılı, “Gençlik Merkezimizin tamamlanmasının ardından Bilim Merkezimiz gençlerimize yol gösterecek.  Konum itibari ile İç Anadolu'nun yeni nesil ve güzel bir bilim merkezini yakın zamanda gençlerimizle buluşturmuş olacağız.  Bilim Merkezi birçok açıdan da ilk olma özelliği taşıyor. Bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyanlar için özel olarak tasarlanan projede atölyeleri, deney yap sınıfları, fuaye alanı, sergi alanı, eğitim ve dinlenme alanı yer alıyor” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.