Bilgi kanat gibidir uçurur

Bilgi kanat gibidir uçurur
55’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de kutlanmaya başladı. Etkinliklerin ilk gününde bilginin öneminden bahseden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hali Karakoç, bilginin bir kanat olduğunu ve bilginin insanı uçurduğunu söyledi.

SIRA DIŞI OKUR BELGESELİ

Tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale’de de 55’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kutlanmaya başladı. İl Kültür Merkezinde düzenlenen 55’inci Kütüphane Etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, konuşma yaptı. Müdür Karakoç’un konuşmasının ardından sırasıyla, Sıra Dışı Okur Belgeseli, Kırıkkale Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteri, 2018 yılı içinde en çok kitap ödünç alan okurlara taktir belgesi verildi. Etkinliklerin ilk günü Kütüphane Materyalleri Sergisinin açılışı ile sona erdi.

KÜLTÜR BİR KİŞİYE AİT DEĞİLDİR

55’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, yaptığı konuşmada, “Kütüphane haftasını kutlarken maksadımız okuma onuşunda bilgi konusunda sizleri bilinçlendirmektir. Kültür bir kişiye ait değildir, toplumlara aittir. İnsanlık var olduğundan beri kültür insanların oluşturduğu bir şeydir ama kütüphaneler olmasa bu kültürü yayılmasa üreten kişide kalır, o zaman da kültüre mani olan topluma ulaşamayız. Bilgi kanattır, uçurur. Kalkınma sadece ekonomik göstergelerle olmuyor. Bilgi de olması gerekiyor” diye konuştu.

YÜZLERCE ALİM VE BİLİM ADAMI YETİŞMİŞTİR

Karakoç, “Büyük İskender, İskenderiye kentini oluştururken, ilk önce kütüphane yapmıştır ve bütün şehri kütüphanenin etrafına yerleştirmiştir. Yüzyıllar öncesinde dahi kütüphanelerin kıymeti bilinmektedir. En büyük önemi ise bilgiye erişmektir, bilgiye ulaşmaktır. Bu sene kütüphaneler haftası, sürdürülebilir kalkınmada kütüphanenin rolü başlığı ile kutlanıyor. Reform, Rönesans hareketlerine baktığınızda bu hareketlenmeyi görürsünüz. Bilgi önce Avrupa'ya sonra diğer bölgelere yayılıyor. Bizde de bu yüzyıllarda yüzlerce alim ve bilim adamı yetişmiştir” ifadelerini kullandı.

YENİ KÜTÜPHANE

Kırıkkale kütüphanesinden de bahseden Müdür Karakoç, “Kütüphaneniz küçük, şirin fakat okuyucusu çok olan bir kütüphane. Kırıkkale’nin okumla oranı çok iyi, buraya geldiğimde gördüm ki okuma oranımız çöm yüksek. Şuan yıllık 270 bin okuyucu kitlesine sahibiz. Kütüphanenizde haftada 2 gün etkinliklerimiz oluyor. Etkinliklerimize 2018 yılı içerisinde katılan kişi sayısı ise 18 bin üzerinde. Kitap sayısı olarak arzu ettiğimiz durumda değiliz fakat bu sorunu çözeceğiz. Öncelikle kütüphane sorununu çözeceğiz ve kısa zaman içerisinde de kütüphane kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

KATILIM YÜKSEK ODU

İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere Vali Yardımcısı Şahin Arsal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halik Karakoç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, kurum müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.