Balkanların rüzgar kızı 

Ortaokul çağlarında kurduğu koşma hayalini sayısız şampiyonluklar ve altın madalyalarla süsleyen Balkan Şampiyonu Milli Atlet Pelinsu Şahin, Kırıkkale’nin onur ve gurur kaynağ

GENÇLER, HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMESİN 
Akademik eğitim hayatını Kırıkkale Üniversitesi’nde sürdüren Spor Bilimleri Fakültesi antrenörlük bölümü ikinci sınıf öğrencisi Pelinsu Şahin, genç yaşına rağmen aldığı madalyalarla geleceğe ışık tutuyor. Yaklaşık 7 yıldır atletizm branşıyla ilgilenen ve girdiği her yarışta derece elde eden Şahin, 52'nci Balkan U20 Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre ve bin 500 metrede çifte altın madalya kazanarak Balkan Şampiyonluğu unvanını elde etti. Atletizm yaşamını Gazetekale’ye anlatan Şahin, gençlere seslenerek, hayallerinde asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunuyor.  

MERAK ETTİĞİ İLK KOŞUSUNDA İKİNCİ OLDU 
Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük ikinci sınıf öğrencisi olan Şahin, eğitim ve öğretim yaşamını Kırıkkale’de sürdürüyor. Üç bin metre engelli koşu alanında sayısız başarılara imza atan Şahin, “Ortaokul döneminde Abdullah Yılmaz hocamız ile tanıştım ve ondan sonra atletizm hayatım başlamış oldu.  Okulda ödüllü bir koşu için seçmeler yapılıyordu. Ben bu seçmelere başvuru yaptım, kabul edildim ve o yarışmada ikinci olmuştum. Ödülün ne olduğunu merak edip girmiştim o yarışmaya, o günden sonra da koşmaya başladım.” 

DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI HAKKI KAZANDI 
“Daha önceden hiç atletizm ve spor branşıyla uğraşmamıştım ve bugünlere geldim.  52'nci Balkan U20 Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre engelli ve bin 500 metre koşuda çifte altın madalya kazandım. 3 bin metredeki derecem ile Kolombiya’da yapılacak olan dünya gençler şampiyonası barajını geçtim ve dünya gençler şampiyonası katılmaya hak kazandım. İnşallah bu yarışmalarda da en iyi derece elde ederek, ülkemizi her alanda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.”


BİREYLER ÇOCUKLARINI SPORA YÖNLENDİRMELİ 
“Bizler iki kardeşiz. Ailem her zaman bana önemli destekler sağlıyor. Bu spora başlarken benimde kendime göre tereddütlerim vardı ve özellikle annem çok karşıydı. Çünkü annem benim okumamamdan korkuyordu. Sonra yarışmalarda derece elde edince benim azmimi ve kararlılığımı görmüş oldu. Ailem zaman zaman müsabakalarımı izlemeye geliyorlar ve desteklerini asla esirgemiyorlar. Bütün aile bireyleri çocuklarını kesinlikle spora yönlendirmelidir.”

ATLETİZM HAYATIMA BÜYÜK FARKLILIKLAR GETİRDİ
“Bu spor benim yaşantıma büyük katkı sağladı. 19 yaşındayım ve hemen hemen gezmediğim ülke, gitmediğim şehir kalmadı diyebilirim. Haftanın 7 gününde normal ve çifte antrenmanlar yapıyorum. Zaman zaman buradaki gençler bizde senin gibi şampiyon olur muyuz diyorlar. Bende onlara hayallerinden asla vazgeçmezlerse olabileceğini söylüyorum. Bu süreçte belirli bir diyetim yok, sadece yenilmemesi gerekenleri yemiyorum. Zararlı gıda maddelerinden uzak duruyorum”

SEZONUN EN YÜKSEK DÖNEMİNİ GEÇİRİYORUM 
“Şu an sezonun en yüksek, en verimli dönemini geçiriyorum. Hayatımda hiç yapmadığım antrenmanları yaptım. Çünkü önümüzde bir dünya şampiyonası var. Ben burada öncelikle şampiyonluğu hedefliyorum ve daha sonrasında da ilk 8’e ilk 6’ya girerek kariyerimde önemli bir başarı elde etmek istiyorum. Bu yüzden antrenman planım programım antrenörümle birlikte şiddetli bir şekilde devam ediyoruz. Zaman zaman derslerim etkilense de hem dersleri hem sporu ikisini aynı anda götürmeye çalışıyorum.”

ÜLKEMİZİ OLİMPİYATLARDA TEMSİL EDECEĞİM 
“En büyük hayalim olimpiyatlar. Öncelikle 2028 inşallah ilk başta katılmaya hedefliyorum. Sonrasında ise inşallah 2032 yılında ülkeme altın madalya ya da bir madalya getirmek istiyorum. Bu yaptığım sporun bana çok büyük avantajları oluyor. Öncelikle belli bir yerlerden burs ve maaş aldığım için kulübümden ve olimpiyat hazırlık merkezlerinden burslarım sayesinde aileme maddi anlamda yük olmuyorum.  Yaptığım spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak duruyorum.”

HER İŞİN KENDİNE GÖRE BİR ZORLUĞU OLUYOR 
“Burada yaz ya da kış günü antrenman yaparken arkadaşlarım evine gidiyor. Ben yine mi antrenman diyorum kendi kendime. Bu soğukta antrenman mı olur diyorum. Ama hedeflerime ulaşmam için bu aşamaları başarılı şekilde tamamlamam gerekiyor. Arkadaşlarım dışarıda, kafelerde gezerken ben onlarla çoğu zaman vakit geçiremiyorum. Bu gibi dezavantajları oluyor. Ama yine de bu sporu yapmaktan mutluyum.” 

HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM 
“Benim bugünlere gelmemde büyük emekleri olan aileme, Abdullah Yılmaz hocama, takım arkadaşlarıma, Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na, Kırıkkale Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hamza Güneş’e, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Kendime inanıyor ve güveniyorum. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağım” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.