Balık avı yasaklandı!

Balık avı yasaklandı!
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırıkkale genelinde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularda balık avının yasaklandığını duyurdu.

KURALLARA UYMAYANLARA İDARİ CEZA 
Balık neslinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Kırıkkale’de balık avları belirli süreler arasında yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, balık tutkunlarının bu kurallara uyması gerektiği belirtildi. Kurallara uymayanlara ise idari ceza uygulanacak. Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasak sayıldı.


BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR 
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İlimiz sınırları içerisinde bulunan iç sularımızda 15 Mart- 15 Haziran 2023 tarihleri arasını kapsayan Sazangiller av yasağına ait zaman yasakları belirlenmiştir.  Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.
Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir.” 

YASAKLARIN TARİHLERİ BELİRLENDİ 
“Sazan, yayın, kadife çeşit balıklarının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir.  Av yasaklarına uyalım uymayanları uyaralım. Yasaklara uymayanlar ile gerekli ihbarları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Teşkilatlarına, 112 Acil Çağrı Merkezine yapalım.  Balık türlerinden sazan, kadife, siraz ve yayın yasaklandı. Sudak balığı tüm bölgeler için 15 Mart -30 Nisan, tatlı su levreği tüm bölgeler için 15 Mart-30 Nisan, Turna ise 15 Aralık-31 Mart tarihleri arasında yasaklandı.”

SU ÜRÜNLERİNE EL KONULACAK 
“Yasaklanan su ürünlerini satan, nakledenlere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin m-1 bendi gereğince 2023 yılı için 16.561 TL İdari Para Cezası düzenlenerek ürünlere el konulur. Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2023 yılı için 1.654 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.  Yapılan denetimler esnasında balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/ k-1 bendi gereğince 2023 yılı için 5.628 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur” açıklamasına yer verildi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
                                            


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.