Bakan Kasapoğlu, ‘Obaköy Çocuk Tarım Akademisini’ ziyaret etti

Bakan Kasapoğlu, ‘Obaköy Çocuk Tarım Akademisini’ ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kırıkkale Valiliği himayesinde kurulan Obaköy içerisinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Obaköy Çocuk Tarım Akademisini ziyaret etti. 

ÇOCUKLAR TARIM VE HAYVANCILIĞI EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, gerçekleşen ziyarette Bakan Kasapoğlu’na eşlik ederek Tarım Akademisi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çocuklara tarım ve hayvancılığı eğlenceli bir şekilde öğreterek, tüketilen gıdaların üretim aşamalarını anlatmayı amaçlayan akademide, çocuklara il müdürlüğü personelleri tarafından uygulamalı ve teorik eğitimler verileceği belirtildi.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK
“Çocukların eğlenerek öğrenmesini ve bu sayede gelecek nesillerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesini de amaçlayan akademinin; bünyesinde bulunan görsel ve laboratuvar eğitimi sınıfı, ürün işleme atölyesi, 108 m2’lik sera alanı, toprak katmanlarını gösteren horizon çukuru, 1000 m2’lik tarla bitkileri alanı, 1000 m2’lik kışlık ve yazlık bahçe bitkileri yetiştiriciliği tabla alanı, 500 m2’lik çilek bahçesi ve meyve bahçesi ile çocuklara hizmet verileceği belirtildi.

ENGELLİ ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN TAHSİS EDİLDİ
Ayrıca akdemi içerisinde bulunan 500 m2’lik bir alanın engelli çocuklara, 500 m2’lik başka bir alanın ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edileceği belirtiLdi


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.