Bahçeşehir Koleji, minik mucitleriyle yarışacak 

Bahçeşehir Koleji, minik mucitleriyle yarışacak 
Eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan Bahçeşehir Koleji Kırıkkale Kampüsü, Ankara ve Kırıkkale’de düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmasına başvuru yaptı.

İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ YARIŞMASI
Her yıl olduğu gibi bu yılda TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festival’i milyonlarca genci bir araya getirecek. Cumhuriyet’in 100. Yılında Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek olan festival kapsamında çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenlenecek. Eğitim ve öğretim alanında Kırıkkale’de başarılı çalışmalara imza atan Bahçeşehir Koleji, ‘İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Afet Yönetimi Kategorisi’ ne katılmak amacıyla ‘Minik Mucitler Takımı’ ile başvuru yaptı. 

ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK
Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Kampüs Müdürü Ali Murat Karabağ, “Projede özellikle deprem, sel, heyelan ve hatta insani nedenlerle oluşabilecek büyük boyutlu afetlere karşılık bireysel ve kitlesel olarak her zaman hazırlıklı olmak adına yola çıkılmıştır. Bu kapsamda, Bahçeşehir Koleji Kırıkkale Kampüsü’nde faaliyet gösteren öğrenci, personel, veli ve çevre halkı gözetilerek kişi sayısı bazlı olarak afet sonrası elektrik ihtiyacı karşılanacak sistemlerin kurulması amaçlanmıştır” dedi.

YEMEK PİŞİRİLEBİLECEK SİSTEMLER
Karabağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kaçınılmaz olarak bir doğal afet sırasında afetzedelerin toplanacakları alanlarda sürekli olarak hizmet verebilecek destek ekipmanlarının bulunması gereklidir. Bu ekipmanların başında, sağlık sistemleri, aydınlatmalar, telefon şarj üniteleri, yemek pişirilebilecek sistemler ve tuvaletler gelmektedir. Bu ekipmanların da genellikle elektrik ihtiyacı olmaktadır, ancak afetler yaşandığında şebekelerden elektrik sağlanması oldukça zor olmakta ve kesintisiz bir elektrik iletimi sağlanamamaktadır.”

BÖLGE HALKINA HİZMET EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR
“Ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan, 11 ili etkileyen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremler sonucunda görüldüğü gibi Bahçeşehir Kolejleri Kampüs’lerine çadırlar kurulmuş ve bölge halkına hizmet edilmeye çalışılmıştır. Projenin de temel hedefi aynı doğrultuda afet sonrası kampüslere kurulacak olan sahra mutfakları, çadır sağlık üniteleri, yaşam çadırları, temel eğitimin sürdürüleceği çadır sınıfları, telefon şarj üniteleri ve sahra tuvaletlerinin elektriklerinin ilk andan itibaren kesintisiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sağlanabilmesini gerçekleştirmektir.” 

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR 
“Proje kapsamında Akademik danışman Betül Kantaroğlu ve Minik Mucitler Takımı üyeleri tarafından, elektrik ekipmanlarından güneş enerjisi panellerinin ve dikey rüzgâr türbinlerinin seçimi, elektrik depolaması, ekipman bağlantıları ve elektrik iletimi konularında çalışmalara devam edilmektedir. Minik mucitler takımı Kasım 2022’de ön başvuruyu tamamlayarak, ön değerlendirme raporu aşamasına geçmiş, Şubat 2023’de 87 puan alarak bu aşamayı da tamamlamıştır. Şimdi ise sırada Proje Değerlendirme Raporu hazırlanmakta ve Teknofest finalisti olabilmek için çalışmalara hızla devam edilmektedir” dedi. Yarışma kapsamında öğrencilere başarı dilemek amacıyla Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Bahçeşehir Koleji’ni ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte pasta kesti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.