Askerlerden anlamlı ziyaret

Askerlerden anlamlı ziyaret
​​​​​​​Yaklaşık 32 yıl önce Tekirdağ Çorlu ilçesinde vatani görevini yapan asker arkadaşları bir araya gelerek komutanlarını ziyaret ettiler.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Seksenli yılların ikinci yarsında ülkemizin farklı bölgelerinden ülke savunmasına katkı sağlamak için vatan vazifesi için bir araya gelen ve uzunca bir süre kader birlikteliği yapan erbaş ve erler bir araya geldi. Topçu çavuş Mustafa Demir arkadaşları ile önce sosyal medyadan ve farklı iletişim araçlarını kullanarak irtibat kurdu. Daha sonra bu irtibatı bir buluşma ve vefa ile taçlandırma düşüncesi çerçevesinde organize yaptı.  Seksenli yıllarda genç bir deli kanlı olarak vatan vazifesine koşan asker arkadaşları şimdi çoğunluğu dede olmuş orta yaş grubu olarak buluştu. 

MUTLU BİR ANI OLUŞTU

Ülkemizin farklı şehirlerinden bir araya gelen asker arkadaşları önce İstanbul’da bulunan Tabur Komutanları Mustafa Aytekin’i ziyaret ettiler. Ziyarette gözyaşlarını tutamayan Komutan Mustafa Aytekin kendisinin bu ziyaretle hatırlanmasının unutmayacağı bir anı olduğunu belirtti.  Asker arkadaşları daha sonra Bölük komutanları Sefa Eman ile bir raya geldiler. Uzun sohbetlerin olduğu ziyarete komutanları Sefa Emanın ne denli memnun olduğu gözlerinden okunuyordu.  Vatan için bir arada uzun zaman geçiren zamanın gençleri şimdinin genç dedeleri asker arkadaşları Çorlu’da komutanlıklarını yaptıkları Fazlı Güventürk’le kahvaltıda bir araya geldiler.

DÖRT GÜNLÜK KAMP

Eski günlerin ve anıların kimi zaman gülerek kimi zaman hüzünlenerek anlatıldığı ziyarette çok duygusal ve güzel anlar yaşandı. Samimi ve neşeli saatlerin yaşandığı ziyaret esnasında yurtdışında yaşayan askerlerin sosyal medya ile canlı bağlantı kurudukları Fazlı Güventürk duygu yoğunluğu ile konuşmasında ziyaret ile onur duyduğunu belirtti. Komutanlarının sevindirip onlar ile helalleşen asker arkadaşları daha sonra komutanları ile birlikte daha uzun zaman geçirmek için Nevşehir’de dört günlük bir kamp düzenlediler. Komutan ziyaretlerine katılamayan diğer askerlerin de bu kampa katılarak nostaljik vakit geçirdiği bu birliktelikte koordinatör Mustafa Demir bunu geleneksel hale getirmek istediklerini ve ilerleyen yıllarda o özel birlikte görev yapan askerlerin tamamına ulaşacaklarını söyledi.  Yıllar sonra bir araya gelen askerler ve komutanları her yıl bir araya gelmek üzere sözleşerek memleketlerine doğru yola çıktılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.