Askeri araç tıra çarptı, 2 asker şehit oldu 

Konya'da askeri aracın tıra arkadan çarpması sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kaza, saat 10.00 sıralarında Konya Adana Karayolu'nun 15. kilometresinde meydana geldi. Karapınar'dan Konya şehir merkezi istikametine seyir halinde olan askeri kamyonet, aynı istikamette seyir halinde olan ve sis nedeniyle başka bir kazadan dolayı yavaşlayan tırın dorsesine arkadan çarptı.Kazada araçta bulunan Karapınar ilçesinde görevli oldukları öğrenilen 1'i astsubay, 1'i er olmak üzere 2 askeri personel şehit olurken, 2 askeri personel yaralandı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralı askerler, Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı. Tedbir amaçlı yol trafiğe kapatıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Şehir Hastanesine kaldırılan yaralı askerleri ziyaret etti.


YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ 
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Özkan, şöyle konuştu: "Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef bu yoğun sisten mütevellit bugün meydana gelen kazada bir askeri aracımız da kazaya karışmış durumda. İlk belirlemelere göre iki askerimiz maalesef şehit olmuş, iki askerimiz de yaralı halde hastanemize intikal ettirilmiş. Yaralılarımızın durumu iyi. Hastane personelimize, başhekimimize çok teşekkür ediyoruz, canla başla uğraşıyorlar.” 

GEREKEN HASSASİYET GÖSTERİLİYOR 
“Kazaların en aza indirilmesi yönünde hep beraber bir hassasiyet göstermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Tekrar başımız sağ olsun. Ailelere sabr-ı cemil diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum." Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, kaza yerinde incelemelerde bulundu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılmış olup, olay tüm yönleriyle titizlikle incelenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.