Araç kiralamak istedi, 5 bin 369 lira 78 kuruş dolandırıldı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde ikamet eden Sadettin Cançatal, bir web sitesinden araç kiralamak isterken dolandırıldı. 

ARAÇ KİRALAMAK İSTERKEN DOLANDIRILDI
İddiaya göre, Kırıkkale’de ikamet eden Sadettin Cançatal, ‘Avis Araç Kiralama’ isimli internet sitesi üzerinden araç kiralamak istedi. Cançatal, 17 Haziran 2022 tarihinde, saat 12.30 sıralarında söz konusu firma ile iletişime geçerek, ilanlar arasında bulunan Ford marka bir araç kiralamak istediğini belirtti. Sitede bulunan Whatsapp destek hattı numarası ile iletişime geçen Cançatal, kendisini önce Hazal, daha sonra Dilek olarak tanıtan bir kadın ile irtibat kurdu. Söz konusu kadın veya kadınlar, daha sonra sitelerinde Kabis Sistemi olduğunu belirterek Cançatal’dan kimlik bilgisi istedi. Sitenin güvenilir olduğunu düşünen Cançatal ise kendisine Whatsapp üzerinden ehliyet ve kimliğinin fotoğrafı ile birlikte, kendisine verilen İban numarasına, B.Ö. adına, 5 bin 369 lira 78 kuruş para gönderdi.

PARAYI GÖNDERDİKTEN SONRA ENGELLENDİ
Sadettin Cançatal, para ve kimlik bilgilerini göndermesinin ardından, iletişime geçtiği telefon numaralarınca engellendi. Şahıslara ve firmaya bir süre ulaşmaya çalışan Cançatal, dolandırıldığını anlaması üzerine, polis merkezine giderek, firma ve şahıslardan şikayetçi oldu.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.