Arabaların çarptığı sığırcık sürüsü telef oldu!

Kırıkkale-Karaahmetli yol güzergahında bulunan sığırcık sürülerine yoldan geçen araçların çarpması sonucu onlarca kuş telef oldu.

KORNA ÇALARAK SÜRÜCÜLER KUŞLARI UYARMALI 
Havaların soğumasıyla birlikte sıklıkla görmeye rastladığımız kuş türlerinden sığırcıklar, yiyecek bulmakta zorluk çekiyor. Bu nedenle zaman zaman anayollarda bulunan sığırcık sürülerine çarpan dikkatsiz sürücüler kuşların ölümüne neden olabiliyor. Kırıkkale-Karaahmetli yol güzergahında havaların soğumasıyla birlikte yollara konumlanan sığırcık sürüleri, zaman zaman trafikte bulunan sürücülere zor anlar yaşatırken, diğer yandan ise dikkatsiz sürücülerin sürünün içine dalmasıyla birlikte beraberinde kazaları getirebiliyor. Bazı sürücülerin sığırcık sürülerine çarpması sonucunda onlarca kuş sürüsü telef oldu. 

SÜRÜCÜLER YOLLARDA DAHA DİKKATLİ OLMALI 
Yoldan geçerken kuş sürülerini görüntüleyen vatandaşlar, sürücülerin kuşları uçurmak için korna çalmalarını ve uyarmalarını talep ediyor. Karaahmetli yol güzergahında olayı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen bir vatandaş, çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini belirten vatandaş, “Lütfen korna çalarak sığırcık sürülerini uyaralım. Onlarda bir can taşıyor. Arkadaşlar lütfen yollarda daha dikkatli olalım. Şuanda bir arabanın çarpmasıyla onlarca kuş ölmüş sadece bir tanesi canlı onunda kanadı kırılmış. Lütfen daha dikkatli olalım” şeklinde sürücülere uyarı yaptı. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.