Anadolu, bisiklet yarışına hazır 

Anadolu, bisiklet yarışına hazır 
24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Anadolu’nun tanıtımını dünyaya yapacak olan “Tour of Anatolia- Anadolu Turu MTB Dağ Bisikleti Etaplı Yarışı hazırlıkları başladı.

ÜRGÜP VADİSİNDE BULUŞACAK 
Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri Erciyes dağlarında bitecek olan yarış İçin tüm valilik ve il spor müdürlükleri hazırlık yapıyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön ve Yüksek Mimar Alperen Çakmak, Kırşehir ve Nevşehir’de ziyaretler gerçekleştirdi. Bisiklet federasyonu heyeti Nevşehir Valisi İnci Sezen Becel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve İl Temsilcisi Sedat Yılmaz’ın konuğu oldu. Pedallar doğal güzellikleri ile meşhur Peri bacalı, Ürgüp, Üçhisar, ihlara Vadisi ve gökyüzünde uçan balonlarla buluşacak. 

TÜM DÜNYAYA TANITACAK 
Vali İnci Sezen Becel, “Yarışmanın Nevşehir’in doğal güzellikleri bir kez daha dünyaya tanıtacak fırsatı bize sağlayacağından dolayı bu imkanı bize sunan Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetimine teşekkür ederim” dedi. Ziyarette bulunan As Başkan Bahattin Akyön, “Türkiye’de ilk kez uygulanan bu etaplı dağ yarılması ile Anadolu’nun güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız. Bu sene bunda şanslı illerimiz Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri olacak. Tüm Valilerimizi ziyaret ederek bilgilendirme yaptık. Pedallar Anadolu’nun güzellikleri için dönecek, en güzel yerlerde en güzel doğa buluşmasını gerçekleştireceğiz” dedi 

AHİLERİN ŞEHRİ KIRŞEHİR 
24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Anadolu’nun tanıtımını dünyaya yapacak olan “ Tour of Anatolia- Anadolu Turu MTB Dağ Bisikleti Etaplı Yarışı hazırlıkları başladı. Geçtiğimiz günlerde UCİ - Dünya Bisiklet Birliği takviminde yayımlanan Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan etaplı dağ yarışı Bisiklet Şampiyonası Kırıkkale’den başlayacak. Nevşehir ziyaretinin ardından heyet Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin’i ziyaret etti.  Dünyanın ünlü Pedalları Tarihi Cacabey Medresesi önünden gökyüzünü selamlayarak Kırşehir’in doğal güzellikleri için dağlara yolculuk yapacak. Kırşehir kalesi, tarihi çarşı, kent parkı ve Ahi Evran selamlanacak yerler arasında.


KIRŞEHİR DÜNYAYA TANITILACAK 
Güzellikleri ile meşhur Seyfe gölünün güzelliklerine uçacak olan bisikletliler Flamingoların şehrinde doğa ile buluşacak.  Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “ Uluslararası MTB Dağ Bisiklet Yarışı Kırşehir’imizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Motorlu araçların giremediği güzellikleri ilk kez pedallar dünyaya tanıtacak. Bize bu fırsatı sağlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.
Ziyarette bulunan As Başkan Bahattin Akyön Türkiye’de ilk kez uygulanan bu etaplı dağ yarılması ile Anadolu’nun güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız. Bu sene bunda şanslı illerimiz Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri olacak. Tüm Valilerimizi ziyaret ederek bilgilendirme yaptık. Pedallar Anadolu’nun güzellikleri için dönecek, en güzel yerlerde en güzel doğa buluşmasını gerçekleştireceğiz. Başkanımız Emin Müftüoğlu’nun bisikleti tabana yayma ve kültür elçisi olarak görme, tanıtım ve turizme destek verme projesi Anadolu’da çığır açacaktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.