Almaz: “Emlakçılarımız daima depremzedelerin yanında”

Almaz: “Emlakçılarımız daima depremzedelerin yanında”
Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz, bazı ev sahiplerinin münferiden yapılan kira atışlarının emlakçılara yansıtılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HER TÜRLÜ YARDIMLARI YAPIYORUZ 
Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen deprem sonrası, o bölgelerde bulunan vatandaşların çoğu Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ve Kırıkkale’ye geldiler. Depremzedelere yönelik her türlü yardımların yapıldığı ve gerekli imkanların sağlandığı bu süreçte bazı fırsatçılarda ortaya çıktı. Kendi istekleri doğrultusunda konutlarına fahiş fiyat zammı yapan bazı ev sahipleri, bu durumu emlakçılara yansıtıyor. 

EV BULMALARINA HER ZAMAN YARDIMCIYIZ 
Emlakçılara karşı yapılan bu karalama kampanyasına sessiz kalmayan Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz, “Derneğimizin aldığı karar gereği,  ilimize gelen depremzede misafirlerimizi ağırlamak için Kırıkkale de faaliyet gösteren tüm Emlakçıların da seferber olduğu ve elinden geleni yapma gayreti içinde olduğunu belirtmek isteriz.  Öncelikle satılık ve kiralık olan ev fiyatlarını yükselten ev sahiplerine yardımcı olunmayacağı, diğer taraftan da ilimizde faaliyet gösteren tüm emlakçıların depremzedelere ev bulup yerleşmelerine yardımcı olacağı ve kesinlikle komisyon talebinde bulunulmayacağı hususunda derneğimizce bir açıklama yapılmıştır.” 

ART NİYETLİ KİŞİLER BUNU YAPIYOR 
“Bahse konu felakettin ardından seferber olan Emlakçılar felaketten etkilenen ve ilimize gelen deprem mağdurlarına ellerinden gelen maddi ve manevi yardımı yaptıkları gibi portföylerinde bulunan evleri de bedelsiz olarak tahsis etmişlerdir. Ayrıca tüm abonelik işlemlerine yardımcı oldukları ve onlardan komisyon almadıkları bilinmektedir. 
Son günlerde bazı ev sahipleri tarafından münferiden yapılan kira artışları da art niyetli kişiler tarafından Emlakçılara yansıtılmaktadır. Ev sahipleri ile depremzede arasında ev kiralamalarında yaşanan olumsuz tutum ve davranışlar meslektaşlarımızın dışında gelişmektedir.  Bu gibi haberlere itibar edilmemesi mağdur olan vatandaşlarımıza yine bizlerin yardımcı olacağının bilinmesi, kamuoyunun bilgilerine sunulur” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.