Akyön: “Gazetecilik, en etkili mesleklerin başında gelmektedir”

Akyön: “Gazetecilik, en etkili mesleklerin başında gelmektedir”
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“DEMOKRASİLERDE 4. GÜÇ”
Basının demokrasilerde 4. güç olarak kabul edildiğini ifade eden Bahattin Akyön, “Demokrasilerde 4. güç olarak kabul edilen basının işlevini tam olarak gerçekleştirebilmesi, bu mesleği teknik ve etik bakımından haiz olması gereken çalışanların özlük haklarının, mesleki birikimlerinin ve çalışma şartlarının çağdaş ölçülere uygun hale getirilmesiyle mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması açısından hayati önemdedir.” dedi.

“EN ETKİLİ MESLEKLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR” 
Gazetecilerin, çağın gerektirdiği geniş imkanlara sahip olmaları gerektiğini dile getiren Akyön, “Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli, en etkili mesleklerinin başında gelmektedir. Kamu görevi yapan gazeteciler, büyük birikim, özveri ve emek isteyen bir mesleğin icracısı konumundadırlar. Bu nedenle gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda çağın gerektirdiği geniş imkânlara sahip olmaları gerekmektedir. Bir ülkede fikir özgürlüğünün işlerlik kazanması, “Musademe-i Efkardan Barika-i Hakiakat Doğar” özdeyişi istikametinde, farklı görüşlerin ifade edilebilecek kanallar bulması, ancak gazetecilerin konumunun iyileştirilmesiyle mümkün olabilir.” ifadelerini kullandı. 
 
“CÜZDANINA DEĞİL, VİCDANINA SORUMLU BİR MEDYA”
Vicdanlı bir basının demokrasinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyleyen Akyön, “10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın sağladığı imkânların genişletilmesi ve böylece güçlü, “cüzdanına değil, vicdanına sorumlu” bir medyanın tesis edilmesi, demokrasimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu vesile ile bu mesleği ifa eden, birlikte görev yaptığımız değerli basın mensubu arkadaşlarımın ve tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler’ gününü tebrik eder, başarılar diler, selam ve saygılarımı sunarım.” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.