AKG gazbeton işçileri haklarını arıyor

AKG gazbeton işçileri haklarını arıyor
Kırıkkale’nin Bahşili ilçesinde bulunan AKG gazbeton fabrikasında çalışan işçiler, işverenler tarafından zorla imzalattırılmak istenen protokol ile işten çıkartılmak isteniyor. İddialara göre işçilerin sözleşmeleri bittiği gerekçesi ile protokol imzalatarak ve işçilerin tazminat ödemesini erteleyerek işten çıkartmaya hazırlanıyor.

Kırıkkale’nin Bahşili ilçesinde bulunan AKG gazbeton fabrikasında çalışan işçiler, işverenler tarafından zorla imzalattırılmak istenen protokol ile işten çıkartılmak isteniyor. İddialara göre

işçilerin sözleşmeleri bittiği gerekçesi ile protokol imzalatarak ve işçilerin tazminat ödemesini erteleyerek işten çıkartmaya hazırlanıyor.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN!

Uzun süredir ücretlerin ödenmediğini belirten işçiler, tazminatlarını ve içeride kalan maaşlarını almak için fabrika önünde bekleyişe geçerken işverenle görüşme talepleri ise reddedildi. Tazminatlarını ve içeride kalan maaşlarını almak için fabrika önünde bekleyişe geçen işçiler, fabrika önünde toplanarak haklarını aradılar.

HAK TALEP EDEMEYECEĞİ BELİRTİLİYOR

İmzalatılmak istenen protokolde, "AKG Gazbeton İşletmeleri işyerinde çalışmaktayken 30/04/2019 tarihinde iş sözleşmesi sona eren işçiye ödenecek olan net maaş alacakları ve kıdem tazminatı miktarı işçiye işveren tarafından 31/12/2019 tarihinde ödenecektir" denilirken, bu süre içinde işçinin alacağı ücretlerle ilgili dava açmayacağını, sözü geçen tarihte ödeme yapıldığında işçinin başkaca hak talep edemeyeceği belirtiliyor.

KIDEM TAZMİNATINDAN VAZGEÇMEMEK

Protokolde "İşçi, işveren tarafından ücret ve kıdem tazminatı alacaklarının ödenmesini kabul eder ve ödenecek ücret ve kıdem tazminatı alacaklarını dava konusu yapmayacağını beyan ve taahhüt eder" ifadeleri yer alırken işçiler ise hakları olan ücret ve kıdem tazminatından vazgeçmemek için protokolü imzalamadı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.