Ağırtaş, Yahşihan İlçesinde bulunan sağlık tesislerini inceledi

Ağırtaş, Yahşihan İlçesinde bulunan sağlık tesislerini inceledi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Yahşihan ilçe merkezi ile köylerinde bulunan bazı sağlık tesislerinde incelemelerde bulundu.

Yahşihan ilçesindeki incelemelerine Mahmutlar Şarklısı Köyü Sağlık Evi ile ziyaretiyle başlayan Ağırtaş, sırasıyla Irmak Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Irmak Aile Sağlığı Merkezi, Yahşihan İlçe Aile Sağlığı Merkezi, Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi, Yenişehir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi binalarında incelemelerde bulunarak, görevlilerden bilgiler aldı. Yeni yapılacak sağlık tesislerinin yerlerinde de incelemelerde bulunan Ağırtaş, ziyaretlerinde istek, talep ve önerileri not alarak çözüm için gerekli görüşmelerde bulundu.

PERSONELLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU
Mahmutlar Şarklısı Köyü Sağlık Evi binasında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, mevcut binanın fiziki durumunu not alarak eksikliklerin ilgili birimlerce giderilmesi için talimat verdi. Ardından Irmak köyüne geçen Ağırtaş ve beraberindekiler, yapılması planlanan yeni Aile Sağlığı Merkezi binası alanında incelemelerde bulundu. Irmak Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi ve personeli ile fikir alışverişinde bulunduktan sonra, aynı alanda bulunan yıkılması planlanan personel lojmanında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

 Irmak köyündeki incelemelerinin ardından Yahşihan İlçe merkezinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi binasına geçen Ağırtaş ve beraberindekiler, burada aile hekimleri ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Yahşihan İlçesine yeni Aile Sağlığı Merkezi binası yapımına en yakın zamanda başlanacağı müjdesini veren İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 4 hekim kapasiteli olacak yeni binanın eski bina yerine yapılacağını, binanın tamamlanmasıyla birlikte ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak daha geniş ve modern bir yapıya sahip olacağını, hizmetlerin aksamaması için de ASM’nin geçici başka bir yerde faaliyetlerine devam edeceğini ifade etti.

“BİZLER TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM”
Ardından geçici süre için başka bir hizmet binasına taşınan Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştiren Dr. Murat Ağırtaş, burada Uzm. Dr. Yasemin Alagöz ile bir süre görüştü. Kırıkkale Üniversitesinin 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemine başlamasıyla birlikte öğrencilerin çoğunluğunun ilçeye geldiğini, böylece özellikle filyasyon olmak üzere tüm saha ekibinin daha aktif olarak görev yapmaya başladığı bilgisini paylaşan Dr. Alagöz, ilçedeki vaka durumunun güncel verilerini aktardı. Aşılama konusunda ilçede ikamet eden vatandaşlar olduğu kadar üniversite öğrencilerinin de takip edilmesini isteyen  Ağırtaş, “Öğrencilerimiz bulunduğu illerde aşı olmuş olabilirler. Fakat bizler yine tedbiri elden bırakmayalım. Aşı olmayanları aşı olmaları için ikna edelim” diyerek gerekli talimatları verdi.

Yahşihan filyasyon ekibinin görev yerinde incelemelerde bulunan Ağırtaş, Yenişehir Aile Sağlığı Merkezine geçerek aile hekimleri ile görüştü. Mevcut binanın durumu hakkında çeşitli taleplerini İl Müdürü Dr. Murat AĞIRTAŞ’a ileten aile hekimleri, üniversitenin açılmasıyla ASM’lerinde öğrenci yoğunluğu olduğunu, ayrıca aşılama ve muayenelerde artış yaşandığını söyledi. Ağırtaş daha sonra aynı alanda bulunan Yenişehir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli personelle görüşerek istek ve taleplerini dinledi. Ağırtaş’ın son ziyareti ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezine oldu. 12 personelin görev yaptığı merkezde, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zeliha Erciyas Gökgöz, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebiha Sümeyra Yılmaz ve Sorumlu Hemşire Sema Yunusoğlu’ndan bilgeler alan Ağırtaş, bina içerisinde incelemelerde bulundu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.