ADM haftaya açılıyor

ADM haftaya açılıyor
Kırıkkale’nin sağlık alanında çeşitli hastane kurumlarını bir araya toplayacak olan sağlık kompleksinin çalışmaları tamamlanmak üzere.

Kırıkkale’nin sağlık alanında çeşitli hastane kurumlarını bir araya toplayacak olan sağlık kompleksinin çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yunus Sezer, sağlık kompleksinin Kırıkkale’ye büyük değer katacağını ifade etti. Polikliniğin içinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hasta kabule açılırken, önümüzdeki hafta içi ise tamamen hizmete açılacak.

21 BİN 461 METREKARE ALAN

Kırıkkale genelinde bulunan bazı hastanelerin tek merkezde toplanacağı olan 37 Milyon TL değerindeki “Sağlık Kompleksi” yatırım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, 112 Komuta Kontrol Merkezi, HSM, ASM, TSM ve 40 ünitelik ADSM gibi çok çeşitli polikliniklerin yer alacağı ve 21 bin 461 metrekare kapalı olana sahip olan sağlık kompleksi, tamamlanmasıyla birlikte İç Anadolu’nun merkezinde Kırıkkale’yi sağlık merkezi haline getirecek.

ÇEŞİTLİ POLİKLİNİKLER BULUNUYOR

Fabrikalar Mahallesi’nde yapımı son aşamaya gelen İl Sağlık Müdürlüğü Kompleksinin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Vali Yunus Sezer, İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan heyet, içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, 112 Komuta Kontrol Merkezi, HSM, ASM, TSM ve 40 ünitelik ADSM’nin yapım işlerinin son durumunu değerlendirdiler.

SON 4. BLOK İSE SEMT POLİKLİNİĞİ

21 bin 461 metrekare kapalı alana sahip olan sağlık kompleksimizin yapısının 4 blok şeklinde yapıldı. İnşaatın temel oturma alanını 4 bin 660 metrekare. 4 bloktan oluşan kompleksin Kız Meslek Lisesi tarafına bakan ilk 2 blok İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, 3. bloğun ADSM’ye ve son 4. Blok ise Semt Polikliniği olarak hizmet verecek. Önümüzdeki haftalarda açılacak olan hizmet binasının içinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADM) hasta kabule başlarken, önümüzdeki hafta içerisinde ise ADM tam anlamıyla hizmete girecek.

23 METRE KARE ALANA YAPILDI

Ziyarette Sağlık Kompleksi hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, “Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş 2017 yılında yatırım planında yer alan ve ihalesi yapılan Sağlık Kompleksi Yerleşkesi mevcut eski binaların yıkılarak   ' 23.112 m2 arsa alanı 5319 ada 3 parsel üzerine toplam oturum alanı 4.660 m2 ve kapalı alan 21 650 m2   ' olarak inşa edilmiştir. Proje ihale bedeli 37.321.876,05 TL'dir. 15.03.2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne geçici kabulü yapılmıştır. Sağlık Kompleksi Yerleşkesi; İl Sağlık Müdürlüğü, Semt Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet verecektir” diye konuştu.

SEMT POLİKLİNİĞİ

Semt Polikliniğini hakkında bilgiler veren Müdür Ağırtaş, “18 poliklinik, 1 Laboratuvar, 1 Radyoloji bölümü (USG, Röntgen), 2 Müşahede odası (Erişkin ve Çocuk Günübirlik), EKG, NST, SFT, Alçı Pansuman odası olarak planlanmıştır. Polikliniğimizde ilk etapta İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Ortopedi, KBB, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Radyoloji olmak üzere 7 branşta uzman hekim ve 1 Diyetisyen ile hizmet verecektir. Polikliniğimizde idari Bölümden sorumlu olmak üzere 1 Başhekim Yardımcısı ve 1 Sağlık Bakım Hizmetleri Sorumlusu bulunmaktadır. 6 laboratuvar teknisyeni, 2 Röntgen Teknisyeni, 8 Hemşire, 4 V.H.K.I, 4 Güvenlik görevlisi, 2 hizmetli personel ile hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

ADM BİLGİLERİ

Müdür Ağırtaş, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz; 3 kattan oluşmakta olup 18 klinik, 1 cerrahi kliniği, 1 acil klinik ve 1 mahkum kliniği olmak üzere toplamda 21 klinik olarak hizmet verecektir. 36 ünit ve cerrahi kliniğinde 1 ünit, acil kliniğinde 1 ünit ve mahkum kliniğinde 1 ünit olmak üzere toplam 39 ünit bulunmaktadır. 2 tane röntgen (panoramik ve periapikal), protez laboratuvarı ve Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile kalite standartlarına uygun olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde aktif çalışan 25 diş hekim, 2 idari hekim, 1 dişeti uzmanı, 7 röntgen teknisyeni, 11 hemşire, 7 sağlık teknisyeni, 4 tıbbi sekreter, 10 diş protez teknisyenı,4 laboratuvar teknisyeni ve 10 toplum sağlığı teknisyeni bulunmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 27.06.2019 tarihinde tamamen yeni hizmet binasında hizmet veremeye başlayacaktır” dedi.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.