‘40 Köy 40 Basketbol Takımı’ Projesi’nin ilk etabı tamamlandı

‘40 Köy 40 Basketbol Takımı’ Projesi’nin ilk etabı tamamlandı
Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven Gündüz’ün hazırladığı ‘40 Köy 40 Basketbol Takımı’ Projesi’nin 1’inci etabı tamamlandı.

Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven Gündüz’ün hazırladığı ‘40 Köy 40 Basketbol Takımı’ Projesi’nin 1’inci etabı tamamlandı.


650 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI
Kırıkkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önderliğinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleri ile gerçekleştirilen ‘40 Köy 40 Basketbol Takımı’ Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. Kırıkkale Merkez dahil olmak üzere 9 ilçede başlatılan projede, 41 köyde, yaklaşık 650 öğrenciye basketbol eğitimleri verildi. 6 tane basketbol antrenörüyle yürütülen projede 7-15 yaş arası çocuklar basketbol eğitimi aldı. 

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü Güven Gündüz yaptığı açıklamada, “Projemizin birinci etabını tamamladık. Amacımız basketbolun sadece şehir merkezlerinde veya büyük şehirlerde oynanmadığını, köyler ve kasabalarda da oynanabileceğini göstermek. Gerçekleştirdiğimiz şey Türkiye’de bir ilk ve örnek olan bir proje. Şimdiye kadar hiç basketbol gitmemiş köylere giderek basketbolu tanıtmaya ve sevdirmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

41 TAKIM FESTİVALDE BULUŞACAK
‘40 Köy 40 Basketbol Takımı’ Projesi’nin diğer etaplarından söz eden Gündüz; “Projenin ikinci etabı önümüzdeki hafta başlayacak. İkinci etabımızda ilçe şampiyonları belli olacak ve şampiyon takımlar bağlı oldukları ilçelere gelecek. Nisan-Mayıs aylarında yapılacak olan üçüncü ve son etapta ise kent genelinde bulunun 41 basketbol takımının tamamı Kırıkkale Merkez’de bir festivalde buluşacak.” dedi.

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.