305 kişiye istihdam müjdesi

305 kişiye istihdam müjdesi
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de belirli bir süre önce uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) yeniden start alacak. Bu kapsamda Kırıkkale’de 305 kişiye istihdam kapısı açılmış olacak.

KURA ÇEKİLİŞİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
305 kişiye istihdam sağlayacak olan  Toplum Yararına Program sözleşmesi,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu tarafından imzalandı. 12 Eylül'de başlayacak program için 24-28 Ağustos tarihlerinde alınacak başvurulara e-Devlet, ALO 170 ve e-şube www.iskur.gov.tr üzerinden yapılacaktır. 01.09.2022 tarihinde saat: 10:00 da noter huzurunda 305 asil, 305 yedek olmak üzere Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (Eski Milli Eğitim Müdürlüğü) toplantı salonunda kura çekilişi yapılacak.

İLÇELERE GÖRE ALIMLAR YAPILACAK
TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Merkez 216 kişi, Bahşılı 10 kişi, Balışeyh 8 kişi, Çelebi 6 kişi, Delice 8 kişi, Karakeçili 6 kişi, Keskin 20 kişi, Sulakyurt 6 kişi ve Yahşihan 25 kişi toplamda 305 kişi Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 4,5 ay süre ile alım yapılacak.

KATILIM ŞARTLARI
TYP kapsamında gereklilikler ise; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç), 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak, 27.09.2017 tarihi ve sonrasında, 9 ay ve üzeri TYP kapsamında çalışmış olmamak ve ayrıca bahse konu programa Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca bir kişi katılabilecek. 

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.