23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Kırıkkale'de törenler düzenlendi.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, bugünün ecdatla gurur duyulan tarihi bir gün olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün tarihi, kültürü, dili ve dinine tutunarak dünyanın dört bir yanından öğrendiği ilimle ülkesinin daha müreffeh bir yer olması için gerekirse dişini tırnağına takacak olan çocuklarımızın bu milli şuuru fark ettiği, hissettiği ve kabul ettiği gündür. Ellerindeki Türk bayraklarıyla bugünü sevinçle karşılayan bu güzel evlatlarımızın vatan, bayrak gibi kutsallarımızla tanıştığı ve onların önemini öğrendiği gündür 23 Nisan." 

Törende şiir okundu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu, 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
Programa, Vali Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Selami Arslan, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Öte yandan, kutlamalar kapsamında Geraldine Saran İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Belis Duran, valilik makamına oturdu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.