22 firma 11.7 milyon dolarlık ihracat yaptı 

22 firma 11.7 milyon dolarlık ihracat yaptı 
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sanayici ve işadamları buluşması gerçekleştirildi. Toplantıda, Ticaret Bakanlığı’nın ihracat yapan firmalara yönelik Turquality Destekleri anlatıldı. 

DESTEK PROGRAMLARI ANLATILDI 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sanayici ve İşadamları Buluşması” toplantısında Ticaret Bakanlığı’nın ihracat yapan firmalara yönelik Turquality Destekleri anlatıldı.  Toplantıya Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, TSO Başkanı Ahmet Varlı, Meclis Başkanı Ömer Akçelik, Sanayi İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen ve Kırıkkaleli iş insanları katıldı. Varlı’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Turquality destek programları ve KOSGEB KOBİGEL destek programları anlatıldı.

DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Tasarım Destekleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ebru Gülsoy ROJANS ATENCİO bilgilendirme sunumu yaptı. Gülsoy, Bakanlığın yeni nesil ihracat destekleri, Pazara giriş projesi hazırlama, Yur dışı Pazar araştırması, yurt dışı marka tescili, Pazar giriş belgesi desteği, küresel tedarik zinciri desteği, EXİMBANK destekleri, İşbirliği kuruluşları, UR-GE desteği, Yurt dışı fuar desteği, tanıtım desteği konularında detaylı bilgiler verdi. Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti. Vali Tekbıyıkoğlu toplantının soru cevap kısmında değerlendirmelerde bulundu. 

FİRMALARIMIZIN YARARLANMALARINI İSTİYORUZ
“İhracat destek ve teşviklerinin anlatıldığı toplantının açılışında konuşan Varlı “Biz il olarak ihracat konusunda zafiyetlerimizin farkındayız. Bu zafiyetlerimizi ortadan kaldırmak ve şehrimizin ihracat rakamlarını yükseltmek için devletimizin sunacağı teşviklerden ihracat yapan firmalarımızın yararlanmalarını istiyoruz. Kırıkkale olarak 2021 yılında 11.7 milyon dolar ihracat rakamlarına ulaşmışız. İhracat yapan firma sayımız ise 22. Devletimizin sunduğu teşviklerden yararlanarak hem firma bazında, hem de toplam da elde ettiğimiz rakamları artırmayı hedefliyoruz.” 

KOBİGEL DESTEK PROGRAMI 2022
“Bu sayıyı artırmak için sanayicimiz ve imalat yapan firmalarımız devletimizin sunduğu teşviklerden daha fazla yararlanmak gerekiyor. Aslında şehir olarak bizim ihracat rakamımız daha yüksek. Ama ihracat yapan firmalarımızın bir çoğunun merkez kayıtları bizim şehrimizde olmadığı için bu rakamlar gerçeği tam anlamıyla yansıtmıyor. Biz istiyoruz ki şehrimizin moral ve motivasyonu açısından bizim şehrimizde üretilip ihracat yapılan ürünlerin şehrimize yansıması. Ticaret Bakanlığımız nezdinde bir müracaatımız oldu. İnşallah o konuda bir çalışma yapılmasını umut ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bünyemizde oluşturduğumuz Dış Ticaret Destek Ofisimizde uzman personelimizle ihracat yapan ve yapmayı düşünen üyelerimize destek sağlıyoruz. Bu hizmetimizden dış ticaretle ilgilenen tüm üyelerimiz istifade etmeli” dedi. Toplantının sonunda KOSGEB tarafından başlatılan KOBİGEL Destek Programı 2022 proje teklif çağrısı hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.