2022 YKS verileri açıklandı

2022 YKS verileri açıklandı
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, TYT ve AYT ile ilgili veri tablosunu paylaştı. Tabloda, sorulara verilen doğru cevap oranlarının çok düşük olduğu görüldü. 

SINAV SONUCU BUGÜN AÇIKLANDI
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18-19 Haziran tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Bugün sabah saatlerinde ise sınav sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği sınav sonucunda bazı öğrenciler hayallerindeki üniversiteye gidebilecek puanı alırken, bazı öğrencilerin hayalleri ise başka bir bahara ertelendi.

40 SORUDA 8 DOĞRU 
Sınav sonucunun açıklanmasının arından ÖSYM Başkanı Halis Aygün, TYT ve AYT ile ilgili veri tablosunu paylaştı. Sınava giren öğrencilerin ortalamasının alındığı tabloda, sorulara verilen doğru cevap oranının oldukça düşük olduğu görüldü. Öğrenciler, 40 Türkçe sorusunda yaklaşık 8 soruyu doğru yanıtlayabildi. Matematikte de durum Türkçe’den farklı olmadı. Öğrenciler, 40 Matematik sorusunda 8 soruyu doğru cevapladı. Diğer derslerde ise durum şöyle; Fen Bilimleri 20 soruda 4 doğru, Coğrafya 6 soruda 1 doğru, Din Kültürü 6 soruda 1 doğru, Tarih 10 soruda 2 doğru cevap. 

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.