20 FETÖ sanığı hakim karşısına çıktı 

20 FETÖ sanığı hakim karşısına çıktı 
Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski Kırıkkale Üniversitesi akademik ve idari personeli 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

TUTUKSUZ YARGILANAN SANIKLAR
Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar İ.T, M.I, T.B, M.K, E.A, A.Ç, E.B, R.O, A.K, D.E, M.Ü. ve E.Y. ile avukatları hazır bulundu. A.B. ve avukatı ise İzmir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanıklardan Z.K, T.T, P.A, M.B, A.U, S.Y.A. ve E.A. ise duruşmaya gelmedi.


TALİMATLA PARA YATIRMADIĞINI ÖNÜ SÜRDÜ
Duruşmaya katılan sanık ve avukatları, Cumhuriyet savcısının esas hakkında mütalaasına ilişkin savunma yaptı. Sanıklardan A.B, terör örgütü üyeliği kapsamına girecek bir kusurunun olmadığını iddia ederek Bank Asya hesabını burs için açtırdığını ve talimatla para yatırmadığını önü sürdü. D.E. ise hiç kimseyi bir cemaatin, tarikatın veya terör örgütünün toplantısına davet etmediğini, kendisinin de gitmediğini ileri sürerek beraatini talep etti.


DURUŞMAYI 18 MAYIS'A ERTELEDİ
M.B. de Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ve kimseye "HDP'ye oy" diye telkinde bulunmadığını savunarak bu iddiaların iftira olduğunu belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Mayıs'a erteledi.


Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.