1700 öğrenciye aile sıcaklığında eğitim 

1700 öğrenciye aile sıcaklığında eğitim 
Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremin ardından birçok öğrenci başka illerde eğitimlerini sürdürüyor.

DEPREMİN ETKİLEDİĞİ 11 İL GENELİNDEN GELEN BİNLERCE ÖĞRENCİNİN NAKLİ KIRIKKALE’YE YAPILDI 

 

DEVLET VE ÖZEL OKULLARDA KAYITLI  
İkinci yarıyıl eğitim ve öğretim döneminin başlayacağı hafta meydana gelen deprem sonrası o bölgelerden çoğu öğrenci başka illerde eğitim alıyor. 11 il genelinden gelen 1700 öğrenci, Kırıkkale’de eğitim hayatını sürdürüyor. Devlet ve kamu kurumlarının İlkokul bölümünde 689, Ortaokul bölümünde 568, Lise bölümünde ise 320 olmak üzere toplamda 1700 öğrencinin nakli Kırıkkale'ye yapıldı.  Bu nakil oranları Özel öğretim okullarında ilkokulda 59, ortaokulda 87, lisede ise 49 olmak üzere toplamda 241 öğrencinin kaydı yapıldı. Resmi okullarda ilkokul bölümünde 600, ortaokul bölümünde 481, lise bölümünde ise 271 olmak üzere toplamda 1459 öğrenci sayısı olarak oluştu. 

BÜTÜN İMKANLAR SAĞLANIYOR 
Deprem sonrası yaşanan olumsuz duyguların etkilerini azaltmak, öğrencilerin psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, öğrenciler için devam zorunluğu bulunmadığını hatırlattı. Hem deprem bölgesinde hem de Kırıkkale’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Telefoncu, “Hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması noktasında üzerimize düşen tüm görevi yerine getiriyoruz” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.