100 yıllık tarih, şanlı zafer 

Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan "30 Ağustos Zafer Bayramı" 100. yılında da tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de kutlandı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENKLER SUNULDU 
Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başlayan kutlama etkinliğinde Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Fevzi Çakmak Caddesinde devam eden törende Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş askeri araçla törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşları selamladı. 

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER DÜZENLENDİ 
Daha sonra Teğmen İsmail Kayacı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Yaşar konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 100’üncü yılını ulusça kutlamanın haklı guru ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 100 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek top yekûn bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır” dedi. Konuşmanın ardından tören, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve resmigeçit töreni ile sona erdi. 

Haber: Osman Yılmaz 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.