Görme engelliler için önemli eğitim

Görme engelliler için önemli eğitim
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Nurettin Topçu Konferans Salonu’nda “Görme Engelli Yetişkinlerin Kullanımına Yönelik Son Teknolojik Gelişmeler” konulu konferans düzenlendi.

EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Öğretmen ve Özel Eğitim Uzmanı Charlotte Westerveld’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Esmehan Özer’in yaptığı konferansta, Charlotte Westerveld’in konuşması Eğitim Koordinatörü ve Öğretmen Ahmet Elik tarafından tercüme edildi. Hollanda eğitim sistemi hakkında bilgi veren Charlotte Westerveld, “Hollanda’da çocuklar, 4 yaşında ilköğretim okuluna başlar ve bu süreç 12 yaşına kadar devam eder. Temel ilköğretimin dışında özel eğitim ilköğretimimiz ve özel eğitim okullarımız da vardır.”

gorme-engelliler-icin-onemli-egitim-1.jpg

GEREKLİ YÖNLENDİRMELER YAPILDI

Hollanda'da anne karnından itibaren çocukların gelişimi takip edilmeye başlar. Doğduktan sonra da bu süreç devam eder. Hekimler, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları, çocuğun gelişimini ve sağlığını takip ederler. Çocuğun yaşına göre bazı becerilere sahip olup olmadığını basit uygulamalarla anlamaya çalışırlar. Bu şekilde özel eğitime olan gereksinimi olan çocuklar erkenden tespit edilir ve eğitim süreçleriyle ilgili gerekli yönlendirmeler yapılır.” dedi.

gorme-engelliler-icin-onemli-egitim-2.jpg

İLETİŞİM KOLAY HALE GETİRİLMELİ

Hollanda'da rehberlik hizmetleri, özel eğitim okulunda öğretmenler dışında görevli olan personel, özel eğitim okulu türleri ve bu okullarda oluşturulan sınıflar hakkında açıklamalarda bulunan Öğretmen ve Özel Eğitim Uzmanı Westerveld, özel öğrencilerle iletişimi daha kolay hale getirmek için kullanılan teknolojileri ve uygulamaları dinleyicilere anlattı. Özel eğitim okullarının ve bu okulda bulunan sınıfların, özel çocuklara göre tasarlandığını belirten Westerveld, okullarda ailelere yönelik verilen eğitimlere ek olarak evde rehberlik hizmeti de verildiğini, özel öğrencilere mesleki ve akademik kariyer danışmanlığı yapıldığını söyledi. Konferans sonrasında Charlotte Westerveld, öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Program Moderatörü Dr. Öğr. Üyesi Esmehan Özer, konuşmacı Charlotte Westerveld'e teşekkür ederek katılım belgesi ve çiçek verdi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.