Gönüllü iyilik elçileri yarıştı 

Gönüllü iyilik elçileri yarıştı 
AFAD gönüllüsü olan liseli gençler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde yarıştı. Öğrenciler, 3 aşamadan oluşan istasyonları 4 dakika 58 saniyede tamamladıl

DERECEYE GİREN OKULLAR 
Afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sürece dâhil edilmesi amacıyla, görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarının takip edilmesi amacıyla oluşturulan Liseli AFAD Gönüllüleri Kırıkkale’de kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yarıştı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen AFAD Gönüllüsü liseliler final yarışmasının startını Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu verdi. 


ÖDÜLLERİ TAKDIM EDİLDİ 
AFAD ve Milli Eğitim İşbirliğinde gerçekleştirilen yarışmada yangın söndürme, yaralı taşıma ve çadır kurma parkurunu 4 dakika 58 saniyede tamamlayan Osman Gazi Fen Lisesi birinci olurken, ikinci Özel Dünya Fen Lisesi, Üçüncü Kırıkkale Lisesi, Dördüncü Yıldırım Beyazıt Lisesi, Beşinci Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi oldu. Cumhuriyet Meydanında oluşturulan istasyonları başarıyla tamamlayan ve birinci olan Osman Gazi Fen Lisesinin ödülünü Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu verdi. Öğrencileri tek tek tebrik eden Vali Tekbıyıkoğlu, başarılarının devamını diledi. 


OCAK AYINDA PROTOKOL İMZALANDI
Yarışmanın ikincisi Özel Dünya Fen Lisesinin ödülünü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Üçüncü Kırıkkale Lisesinin ödülünü Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Dördüncü Yıldırım Beyazıt Lisesinin ödülünü Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Beşinci Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesinin ödülünü Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün verdi. Gerçekleşen etkinlik hakkında bilgi veren Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun “AFAD Gönüllülüğünün gençlerimiz arasında yaygınlaştırılması ve özendirilmesi amacıyla müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2022 yılı ocak ayında protokol imzalanmıştır.


YARIŞMAYA KATILMAYA HAK KAZANMIŞTIR
“Protokol kapsamında yarışmaya katılan liseler arasında yapılan eleme etabı Nisan ayında tamamlanmıştır. Eleme etabını ilk 5 sırada tamamlayan okullarımız bu anlamlı günde final yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Final yarışmamız yangın söndürme, yaralı taşıma ve çadır kurma istasyonlarımızdan oluşmuştur. Yarışmamızın finaline kalan Osman Gazi Fen Lisesi, Özel Dünya Fen Lisesi, Kırıkkale Lisesi, Yıldırım Beyazıt Lisesi ve Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesini tebrik ediyorum. Kırıkkale’de AFAD gönüllü sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.


Haber: Burak Çalışkan   
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.