Gerçeğini aratmayan tatbikat 

Gerçeğini aratmayan tatbikat 
Kırıkkale'de, "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. "Çök, kapan, tutun" yöntemini uygulayan öğrenciler, deprem tehlikesinin geçmesinin ardından binadan tahliye edildi.

ÇÖK-KAPAN-TUTUN YÖNTEMİNİ UYGULADI.
Atatepe Kız ve 4-6 Yaş Kur'an kursunda gerçekleştirilen tatbikata, Vali Yardımcısı Sibel Köse, AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun ve İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar katıldı. Tatbikat kapsamında ilk olarak sınıflarda saat 10.00'da zilin çalmasıyla Köse, Coşkun, Yaşar, çocuklar ve kadınlar, "çök-kapan-tutun" yöntemini uyguladı.


3 BİN 23 KİŞİ KATILIM SAĞLADI 
 Ardından kontrollü bir şekilde tahliye edilen binadakiler, toplanma alanında bir araya geldi. Coşkun, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Müftülüğü ve 8 ilçe müftülüğüne bağlı 110 Kur'an kursunda 95 personel, 153 öğretici ve 2 bin 775 kursiyer olmak üzere toplam 3 bin 23 kişinin katılımıyla uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu tatbikatların ülke genelinde farkındalık oluşturulması amacıyla önemli olduğuna dikkati çeken Coşkun, kendilerinin de bugün bunu yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.