Fanta İsrail malı mı? Fanta hangi ülkenin markası? Fanta'nın sahibi kimdir?

Fanta İsrail malı mı? Fanta hangi ülkenin markası? Fanta'nın sahibi kimdir?
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Fanta İsrail malı mı? İşte detaylar...

Fanta İsrail malı mı?

Fanta İsrail malı değildir. Fanta, The Coca-Cola Company tarafından üretilen bir meyveli meşrubat markasıdır. The Coca-Cola Company, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta şehrinde bulunan bir Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketidir. Dolayısıyla Fanta, Amerikan malıdır.

fanta-3.jpg

Fanta hangi ülkenin markası?

Fanta, ilk olarak 1940 yılında Nazi Almanyası'nda üretilmeye başlanmıştır. Ancak II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra Coca-Cola Company tarafından satın alınmıştır. Günümüzde Fanta, dünyanın en popüler meyveli meşrubat markalarından biridir ve 160'tan fazla ülkede satılmakta.

Ancak Fanta'nın kökeni Almanya'ya dayanmaktadır. Fanta adı Almanca "fantazi" kelimesinden gelmektedir. Fanta, II. Dünya Savaşı sırasında Coca-Cola Company'nin Almanya'daki iştiraki olan German Coca-Cola GmbH tarafından üretilmeye başlanmıştır. O dönemde Coca-Cola Company, Almanya'da Coca-Cola üretmek için gerekli malzemelere erişememekteydi. Bu nedenle, German Coca-Cola GmbH, meyve suları ve şeker kullanarak Fanta üretmeye başlamıştır. Fanta, kısa sürede Almanya'da popüler hale gelmiştir.

II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra, Coca-Cola Company, German Coca-Cola GmbH'yı satın almıştır. Bu satın alma ile birlikte Fanta, Coca-Cola Company'nin bir markası haline gelmiştir. Günümüzde Fanta, dünyanın en popüler meyveli meşrubat markalarından biridir ve 160'tan fazla ülkede satılmakta.

Sonuç olarak, Fanta'nın kökeni Almanya'ya dayanmakta. Ancak şu anda Fanta, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir markasıdır.

fanta-2.jpg

Fanta'nın sahibi kimdir?

Fanta'nın sahibi The Coca-Cola Company'dir. The Coca-Cola Company, dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketidir. Şirket, Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea, Powerade, Minute Maid ve Dasani gibi birçok tanınmış markaya sahiptir.

Fanta, meyve suyu, şeker ve karbondioksitten yapılan bir meyveli sodadır. Savaştan sonra Fanta, Coca-Cola'nın küresel bir markası haline geldi ve bugün dünyanın 190'dan fazla ülkesinde satılmakta.

The Coca-Cola Company, dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketidir. Şirket, Coca-Cola, Sprite, Schweppes, Nestea, Powerade, Minute Maid ve Dasani gibi birçok tanınmış markaya sahiptir.

untitled-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.