Faber Castell İsrail Malı mı? Faber Castell hangi ülkenin markası? Faber Castell'in sahibi kimdir?

Faber Castell İsrail Malı mı? Faber Castell hangi ülkenin markası? Faber Castell'in sahibi kimdir?
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Faber Castell İsrail malı mı? İşte detaylar...

Faber Castell İsrail Malı mı?

Faber Castell İsrail malı değildir. Faber Castell, Almanya merkezli bir şirkettir. 1761 yılında Almanya'nın Stein şehrinde Kaspar Faber tarafından kurulmuştur. Şirket, kırtasiye, sanat malzemeleri, yazı aleti, grafik, heykel, çizim ve resim araç gereçleri üretmekte.

faber-1.jpg

Faber Castell hangi ülkenin markası?

1761 yılında Almanya'nın Nürnberg şehrinde kurulan Faber-Castell, dünyanın en eski kırtasiye markalarından biridir. Kurşun kalem üretimi ile başlayan şirket, günümüzde kalem, zımba, cetvel, dolma kalem, tükenmez kalem, boya, fırça ve diğer sanat malzemeleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Faber-Castell, özellikle kurşun kalemleriyle dünya çapında tanınır. Şirketin ürettiği kurşun kalemler, yüksek kaliteli grafitleri ve dayanıklılıkları ile öne çıkar. Faber-Castell kurşun kalemleri, dünyanın en iyi okul ve ofis malzemeleri arasında gösterilmekte.

Faber-Castell, günümüzde yedinci, sekizinci ve dokuzuncu nesil Faber ailesi üyeleri tarafından yönetilmektedir. Şirketin merkezi Almanya'nın Stein şehrinde bulunmakta. Faber-Castell, dünyanın 120'den fazla ülkesinde faaliyet göstermekte.

faber-2.jpg

Faber Castell'in sahibi kimdir?

Dünyanın en eski ve en köklü kalem üreticilerinden biri olan Faber Castell'in sahibi, dokuzuncu nesil aile üyeleridir. Şirketin kurucusu Kaspar Faber, 1761 yılında Almanya'nın Nürnberg kentinde bir kalem fabrikası kurmuştur. Günümüzde şirket, kalem, kurşun kalem, renk kalemi, silgi, cetvel, defter ve diğer kırtasiye ürünleri üreten küresel bir markadır.

Faber Castell, aile şirketi olarak yönetilmektedir. Şirketin yönetim kurulunda, Kont Charles von Faber-Castell, Kontes Katharina von Faber-Castell, Kontes Victoria von Faber-Castell ve Kontes Sarah von Faber-Castell olmak üzere dört kardeş yer almakta.

Kont Charles von Faber-Castell, şirketin CEO'sudur. Kontes Katharina von Faber-Castell, pazarlama ve satıştan sorumludur. Kontes Victoria von Faber-Castell, insan kaynakları ve yönetimden sorumludur. Kontes Sarah von Faber-Castell, kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularından sorumludur.

Faber Castell, 2022 yılında 1,8 milyar euro ciro elde etmiştir. Şirketin fabrikaları Almanya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde bulunmakta.

faber.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.