Eskişehir’de Etüt Raporu Hazırlama Eğitimi verildi

Eskişehir’de Etüt Raporu Hazırlama Eğitimi verildi
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları kapsamında 50 katılımcıya Etüt Raporu Hazırlama Eğitimi verdi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği Etüt Raporu Hazırlama Eğitimi, önemli bir gelişmedir.

Bu eğitim sayesinde, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında arazi etütlerinin hazırlanması konusunda uzmanlık sahibi olan teknik personel sayısı artacaktır. Bu durum, arazilerin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayacaktır.

Eğitimde, 5403 sayılı Kanun, Yönetmelik ve 2023-6 Sayılı Genelge detaylı olarak anlatılmıştır. Bu sayede, katılımcılar, arazi etütlerinin hazırlanması konusunda gerekli olan hukuki ve teknik bilgi birikimine sahip olmuşlardır.

Eğitimin son gününde yapılan uygulamalı etüt çalışması, katılımcıların teorik bilgileri uygulamaya dökmelerini sağlamıştır. Bu sayede, katılımcılar, arazi etütlerinin hazırlanması konusunda pratik deneyim kazanmışlardır.

Eğitimin sonunda yapılan gezi, katılımcıların elma yetiştiriciliği ve soğuk hava depoculuğu konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamıştır. Bu sayede, katılımcılar, arazi etütlerini hazırlarken, arazilerin tarımsal amaçlı kullanımı konusunda daha kapsamlı bir değerlendirme yapabileceklerdir.

Eğitimin, arazilerin korunması ve sürdürülebilir kullanımı için önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.